Május második felétől a magyarországi hivatalos értékesítési csatornákon keresztül is hozzáférhetővé válik a BlackBerry legújabb, elérhető árú okostelefonja, a BlackBerry Leap, mely hosszú idő óta az első, teljes érintőkijelzős modellje a kanadai gyártónak. A készülék így rövidesen* kapható lesz a BerryBoltban is, két év gyártói jótállással, gyárilag szolgáltatófüggetlenül, bruttó 89990 forintos fogyasztói áron, országszerte ingyenes szállítással.

leap_grey_front.jpg

A teljes érintőkijelzős BlackBerry Leap leginkább azok számára lehet jó vétel, akik egy elérhető, modern kialakítású okostelefonra vágynak, és ragaszkodnak a tradicionális BlackBerry-értékekhez, vagyis a világ legfejlettebb üzenetkezelő rendszeréhez és a legbiztonságosabb, legstabilabb mobil platformhoz. Az 5 hüvelykes HD-kijelzővel ellátott, 16 GB memóriával és 8 megapixeles kamerával szerelt 4G-képes okostelefon egész nap hatékony társad maradhat, köszönhetően a nagy kapacitású, 2800 mAh-s akkumulátornak.

A BlackBerry Leap mellé eredeti, gyári tartozékok teljes választékát találod meg már most raktáron a BerryBoltban -- legyen szó bőrtokról, kijelzővédő fóliáról vagy éppen extra töltőről. 

Ráadásul ha most elsők közt rendeled meg a telefont, meglepetés ajándékot** kapsz a készülék mellé! 

BlackBerry Leap részletek és vásárlás.


A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

*A termék tényleges elérhetősége a BlackBerry beszállító partnerénél hozzáférhető készlet függvénye.

**Ajándékot az első 10 megrendelőnek küldünk.

Egyre valószínűbb, hogy a várhatóan az év vége felé érkező új BlackBerry csúcsmobil, melyet egyelőre csak Venice kódnéven emlegetnek, több komoly meglepetéssel is szolgál majd, mármint azon túl, hogy visszahoz a piacra egy rég kihalt formátumot. A szétcsúsztatható mobilt a BlackBerry a Mobile World Congressen mutogatta először, de működés közben azóta is legfeljebb a nagyon bennfentesek láthatták. Alighanem ennek azért elég nyomós oka van.

Mondhatni tudvalevő, hogy a Venice már a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.4-es verzióját kapja meg gyárilag, mely bizonyára több olyan újdonságot is tartalmaz majd, melyet kifejezetten az új csúcskészülék miatt raktak be a kódba (nagyjából úgy, mint a 10.3.1-nél a Classic-féle toolbelt kezelése). És amelyek bemutatására egyelőre nincs még felkészülve a BlackBerry (ezt egyébként maga John Chen mondta, nem sokkal a titokzatos bemutató után).

slider-clean.jpg

A Samsungtól kölcsönzött, két oldalán hajlított kijelző kezelése lehet az egyik ilyen újdonság, a másik pedig jó eséllyel a duál-SIM integráció. Na nem úgy, ahogy a Blaha aluljáróban kapható telefonokba raksz két SIM-et, ez esetben ugyanis valójában csak egy kártya van a telefonban, de mégis két (vagy több) számot használhatsz vele egyszerre. Ehhez kellett a BlackBerrynek a Movirtu technológiája, melyet tavaly szeptemberben vett meg a cég, és azóta jó eséllyel nem ültek a fejlesztők a babérjaikon, de legalábbis alaposan körbejárták, hogyan lehet beépíteni az egyedülálló rendszert a BlackBerry 10-be, vagy éppen a BES12-be.

A Movirtu-féle virtuális-SIM megoldás alighanem a BlackBerry 10 új verziójában debütál majd, az egészen újítónak számító módszert pedig állítólag már javában demózza a BlackBerry a szolgáltatóknak, melyek körében különösen az üzleti előfizetők körében nyithat új távlatokat a párhuzamos előfizetés- és hívószámkezelés egy mobilon. A rendszer az előfizető felé teljesen transzparens, vagyis úgy működik, mintha ténylegesen két SIM lenne a készülékben, vagyis külön megy a két hívószám után a számla, melyből az egyiket kaphatja a munkahely, a másik pedig lehet akár egy magánelőfizetés is -- a két virtuális kártya közt pedig nagyjából úgy lehet gombnyomással váltani, mint a BlackBerry Balance estében a privát- és munkahelyi környezet közt.

Mindez persze egyelőre merő spekuláció csupán (na jó, annál azért kicsit több), de ha ez nem tökéletes válasz a rohadt nagy BYOD trendre, akkor semmi.

Elöljáróban egy találós kérdés:

-Mit kapsz, ha összekevered a szedret az almával?

Gyümölcskoktélt

A hír röviden annyi, hogy tegnap a BlackBerry részvényeinek árfolyama hirtelen 6%-ot emelkedett, miután elkezdett terjengeni az interneten, hogy az Apple esetleg érdekelt lehet a cég felvásárlásában, netán vegyesvállalat létrehozásában. Az információt egyelőre egyik fél sem cáfolta vagy erősítette meg, bár nyakamat rá, hogy ez hamarosan meg fog történni (mármint a cáfolat), de addig is érdemes eljátszani a gondolattal, miért és kinek lenne jó ez az egész, és mennyire légből kapott a sztori.

Mindjárt érdemes egy kis történelemleckével kezdeni, nem is kell olyan régmúltba visszamenni, konkrétan idén januárban röppent fel a hír, hogy a BlackBerryt felvásárolhatja a Samsung, ami hát hogy mondjam, azóta sem igazán látszik beigazolódni. Mindenesetre arra azért jók voltak a híresztelések, hogy a BlackBerry részvényeinek árfolyamát hipp-hopp 30%-kal meglökje, még mielőtt bármelyik illetékes annyit tudott volna mondani, hogy pekingi kacsa.

apple_q10.jpg

Az efféle pletykáknak időről-időre az az egyik legfőbb támpillére, hogy a BlackBerry elképesztően nagy szabadalmi portfólióval rendelkezik, ami bármely nagy mobilgyártó számára komoly értéket képviselhet, különösen most, amikor a nagy iparági szereplők kedvenc időtöltése egymás beperlése mindenféle vélt vagy valós szabadalomsértés miatt. Az Apple-nek is van ilyen ügye folyamatban, legutóbb a svéd Ericsson ment neki a cégnek, tehát látszólag elmúlt már az a kétségtelenül szórakoztató időszak, mely alatt a Samsung volt az első számú közellenség (ettől még persze most is az, de a csata már nem az előre tolt harcállásokon zajlik elsősorban).

A BlackBerry részéről túl sok rációt én nem látok egy Apple-féle üzletben. Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy jó pénzért minden eladó alapon Chen és csapata annak dacára kész kiszállni az üzletből, hogy az elmúlt évben azért jó pár olyan mérföldkő volt a BlackBerry életében, mely nem azt mutatja, hogy egy tetszhalott, kiárusításra váró cégről lenne szó (ellenben a végstádiumú Nokiával).

Szabadalmi portfólió ide- szabadalmi portfólió oda, Dagobert bácsit megszégyenítő pénzhalom amoda, az Apple valahogy mégsem az a játékos, mely kisebb piaci szereplők hátán, azokat bekebelezve tornássza feljebb magát a ranglétrán. Röviden az Apple-nek a világon semmi szüksége a BlackBerryre, pláne mivel van már egy meglehetősen noname üzleti partnere a B2B-szemgensben, úgy hívják, hogy IBM.

Ettől függetlenül jó volt eljátszani a gondolattal így szerda reggel, ezúton is kösz a Yahoo Finance-nek, és most már tényleg nincs más hátra, mint kideríteni, hogy ha rajtatok állna, hogyan folytatódna a sztori.

Ahány ember, annyiféle zenei ízlés, amihez persze a zenehallgatáshoz használt eszközöknek is idomulniuk kell. Van, aki a tiszta középtónusú hangoktól jön lázba és van aki szerint az igazán értékes hanghullám 10 Hz-nél kezdődik és nagyjából 100-nál véget is ér -- lejátszó, vagy a fülhallgató/hangszóró legyen a talpán, ami ezt követni tudja. Szerencsére manapság már nem olyan bonyolult az egyéni igények alapján alakítani, hogy mi szóljon a fülesből vagy a hangszóróból, erre való többek közt a hangszínszabályzó.

A BlackBerry 10 operációs rendszer médialejátszójából sokáig hiányzott ez a funkció, a 10.3.1-es frissítést követően azonban már nem kevesebb, mint 17 profil közül lehet választani a lejátszás során -- ezek többnyire különféle zenei irányzatokhoz belőtt hangszín-módosítások (pl Rock, Jazz), de lehet bizonyos hangmagasságokat erősíteni és gyengíteni is.

eq.jpg

Amit nem lehet, az az egyedi profilbeállítás, tehát arra ne számíts, hogy mindenféle csúszkákkal állíthatod a basszust vagy a közepet, bár a tapasztalataim szerint erre nincs is szükség, mert a 17 profilból valamelyik szinte minden körülmények közt megfelelő lehet (de legalábbis a semminél több).

A hangszínek beállításához indítsd el a médialejátszót (a hangszínszabályzó a zenelejátszóval és a videolejátszóval is működik), és lejátszás közben a jobb alsó sarokban lévő beállítás-panelt hívd elő. A hangszínszabályzó alulról a harmadik lehetőség, belépve kiválaszthatod a kedvedre való profilt, vagy hagyhatod az egészet kikapcsolva, ha a szűz hangokat jobban élvezed.

"Mindenkinek boldog anyák napját! Üdv minden mamának" 

Ez volt John Chennek, a BlackBerry elnök-vezérigazgatójának harmadik twitter-üzenete, közvetlenül az után, hogy gratulált David Cameron brit miniszterelnök újraválasztásához (aki nem mellesleg BlackBerry-felhasználó), illetve megköszönte a neki küldött magenta színű pólót a T-Mobile vezérigazgatójának. Az időzítés ne tévesszen meg senkit, az angolszász országokban az anyákat nem május első, hanem második hétvégéjén ünneplik, de Chen aligha ezért csatlakozott a nagy közösségi csiviteléshez.

chen_defibrillator.jpg

A BlackBerry elnök-vezérigazgatóját már tavaly elkezdték kóstolgatni a twitteren, konkrétan ugyanaz az ember, aki most újra megtalálta: John Legere, az amerikai T-Mobile vezérigazgatója tavaly februárban tette közzé az alábbi üzenetet az oldalon:

 Vagyis nagyjából: 

"El akartam érni John Chent Twitteren, de kiderült, hogy nincs itt. Megpróbálom a MySpace-en..."

Miint ahogy a múlt héten kiderült, Chen és Legere szerencsére békét kötöttek és hasonlóan paraszt beszólások helyett inkább együtt mennek előre azon a bizonyos (magenta) úton. A békének pedig mint tudjuk, mindig ára van, szerintem John Chen twitteres jelenlétét tudjuk be ennek, és ezzel együtt persze senkinek ne legyenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy valóban a BlackBerry első embere van-e a posztok mögött, vagy egy PR-csapat.

Aki kíváncsi John Chen (vagy az említett PR-csapat) rövid bölcsességeire, itt találja meg őket csokorba szedve. És ha már ott vagy a Twitteren, nézd meg a BerryBlog feedjét is, hátha velünk könnyebben tudsz majd kommunikálni, mint Chennel.

Címkék: twitter john chen

Bár Lewis Hamiltonról köztudott, hogy rappereket megszégyenítő lazasággal éli olykor az életét, az utóbbi időben kissé feszültebbnek tűnő csapattársát, Nico Rosberget sem kell azért nagyon félteni. Mondjuk Rosberg mostani, kisimult ráncaihoz kétségtelenül hozzájárulhatott, hogy Szujói kifejezéssel élve senkitől sem zavartatva megnyerte a hétvégi Formula 1-es versenyt Barcelonában, ez pedig saját bevallása szerint a jövőre nézve is sok pozitív energiát biztosít neki.

A fenti rövid twitteres videoüzenetében mindezt kényelmes henyélés közepette mondja el a német, miközben a fehér BlackBerry Passportján böngészgeti a megválaszolandó üzeneteket. Az üzenetből még az is kiderül, hogy ő tulajdonképpen nem csinált semmit máshogy, mint szokott, csak nyomta a gázt meg tekerte a kormányt jobbra-balra. Pofonegyszerű, nem?

Május 21-24-én meglátjuk, kitart-e a pozitív energia, hiszen jön a monacói nagydíj, ahol egyébként tavaly éppen Rosberg vehette át a győzelmi trófeát II. Albert monacói hercegtől.

süti beállítások módosítása