A szerdáról csütörtökre átnyúló minszki tárgyalásmaraton embert- és technikát próbáló folyamat volt, aminek néhány, a helyszínen tartózkodó újságírónak hála a legmélyebb kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhet a nagyközönség. François Hollande, Angela Merkel, Petro Porosenko és Vlagyimir Putyin közt zajló zárt ajtós egyeztetéseket több tucatnyi újságíró követte feszült figyelemmel, és a feszültséget és fáradtságot itt tessék a lehető legkomolyabban venni, hiszen volt olyan tudósító, akit a helyszínről kellett kórházba szállítani kimerültség miatt.

merkel_nevet.jpg

Ilyen helyzetben nem csoda, hogy akárhányszor csak kinyílik a tárgyalóterem ajtaja, és megjelenik a színen egy politikus egy emberként pattan fel a hírre éhes újságírófalka. A beszámolók szerint a legnagyobb csődületet maga Angela Merkel okozta, aki a 16 órás tárgyalás vége felé feltűnt az ajtóban, ám hamar kiderült, hogy 

a kancellár asszonynak egyszerűen csak lemerült a mobilja, és kért egy töltőt az asszisztensektől.

Merkelnek amúgy köztudomásúlag BlackBerryje van, és a jelek szerint vagy túl sokat szókirakózott rajta a tárgyalás alatt, vagy eleve nem volt feltöltve, mindenesetre ebből is látszik, hogy egyetlen XXI. századi csúcstalálkozót sem lehet lenyomni egy (lehetőleg működőképes) BlackBerry nélkül.

Via RT.com

Kösz a tippet Apinak!

Tegnap újabb bétaverziót adott ki a BlackBerry a multiplatformos chat- voip- és közösségi média kliensből, a BlackBerry Messengerből, vagyis a BBM-ből, melybe ezúttal olyan, rég várt funkciók kerülnek be, melyet elsősorban a különböző csoportokban kommunikáló chatelők hiányoltak.

bbm.jpg

Az új bétában (a kiadott verzió a 10.7-es számozás fogja viselni) így megjelent a csoportokon belüli chateknél a képmegosztás lehetősége, így már nem csak a csoportokba feltöltött képek alatt lehet diskurálgatni egyfajta fórumtopikként, hanem a csevegőfolyamba is bevághat bárki bármikor egy képet.

Változik majd a fájlküldés is, így a jó öreg "R" és "D" jelzések, vagyis az olvasott és kézbesített státuszt jelző kis ikon már a fájlok küldése után is megjelenik majd - nem mintha egyébként nem látnád, hogy átment az állomány a másik készülékre.

Az új BBM megjelenése valószínűleg heteken belül várható, erős a gyanúm, hogy valamikor a jövő héten, a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3.1-es verziójának megjelenése környékén debütál az új verzió.

És ha már BBM, akkor szavazzatok!

 

Címkék: teszt beta bbm

Ezzel a sokat mondó felirattal ellátott kártyával jött ma rejtélyes csomag a Szamos Marcipán műhelyéből. Nem tudom, ki küldte, a nyomozás jelenleg is folyamatban, addig is mindenki gyanús. Igen, te is ott. Meg te, abban a fekete keretes szemüvegben. És téged is szemmel tartalak, te kis copfos!...

torta.jpg

...ne vigyorogj, azt hiszed nem jövök rá, hogy te voltál? Te még nem tudod, amit én! Hahahahahaaa!...

Címkék: torta berryblog

A Bush család lassan annyira áhatja az amerikai politikát, mint a Kennedy, előbb az idősebb, majd a fiatalabb George W. Bush került elnöki pozícióba, és nem teljesen kizárt, hogy lesz még egy Bush-klánba tartozó elnöke az Egyesült Államoknak, aki Barack Obama után, 2016-ban költözhet be a Fehér Házba. Ő Jeb Bush, Florida egykori kormányzója, akiből most republikánus elnökjelölt lehet.

bush_obama.jpg

Politikai pártállástól függetlenül az már most bizonyos, hogy ha a legifjabb Bush váltja Obamát az elnöki poszton, akkor újabb BlackBerry-függő elnöke lehet az USA-nak. Vagy legalábbis egykor biztosan durva dózisban tolta a BlackBerry nevű drogot, erről árulkodik az a több ezer e-mailt tartalmazó gyűjtemény, amit most a transzparencia jegyében - nyilvánvalóan már a kampány előszeleként - nyilvánosságra hoztak. Ezeket az e-maileket Bush a BlackBerryjéről küldte a floridai stábnak és a helyi lakosoknak, akik mindenféle ügyes-bajos dolgokkal keresték meg őt kormányzói hivatali ideje (1999-től 2007-ig) alatt.

Bush-hoz abban az időben saját bevallása szerint szinte hozzá volt nőve a BlackBerryje, egy átlagos héten legalább 30 órán keresztül levelezgetett a készülékével, ezt a teljesítményt pedig hiába telt el azóta sok idő, ma is csak egy QWERTY-s készülékkel lehet hozni, már ha Bush az új kor szellemének megfelelően nem like-okkal, vagy Viberen küldött cuki kis matricákkal kommunikál.

Attól tartok amúgy, ha elnök lesz belőle (őszintén szólva fogalmam nincs, az mennyire lesz jó Amerikának), erősen korlátozni fogják, mire használhatja majd a telefonját, legyen akármilyen típusú készülék a zsebében. És a levelezését meg aztán végképp nem hozhatja majd nyilvánosságra.

Via CTV News.

Bár a hónap elején végre elindult, nem mondhatni, hogy teljesen olajozottan működik a Telekom vadonatúj BlackBerry NET szolgáltatása a 4G-képes BlackBerry készülékeken. Noha az új tarifák sikerrel megnyitották az utat a 3G-nél lényegesen gyorsabb, és ami talán még ennél is fontosabb, nagyobb területen elérhető szolgáltatáshoz, többen jeleztétek, hogy a készüléketek véletlenszerű időközönként eldobja az adatkapcsolatot.

networks_conn.jpg

A parajelenséget onnan lehet felismerni, hogy a készülék a térerő-ikon mellett csak a 4g jelet jeleníti meg, a kis stilizált BlackBerry-logót (ami igazából nem BlackBerry logó, csak hasonlít rá) viszont nem. A hiba leginkább akkor szokott jelentkezni, ha Wi-Fi-ről lecsatlakozik a telefon, és átáll az adatkapcsolati módra, ám hangsúlyozottan akkor is csak az esetek egy kis részében. Egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a jelenség minden 4G-s BlackBerryt érint-e, vagy csak egyes típusokat.

Szerencsére a hiba viszonylag könnyen orvosolható, a készülék újraregisztrálásával a hálózaton, amihez nem kell az egész telefont újraindítani, elég ha aktiválod a repülőgépes üzemmódot, vagy kikapcsolod a mobilhálózatot, majd azonnal visszakapcsolod. A problémáról már a Telekom és a BlackBerry is tud, úgyhogy remélhetőleg hamarosan érkezik egy kevésbé kézi vezérlésű megoldás is.

KIFUTOTT AKCIÓ!

Javában benne vagyunk a februárban, ami két dolgot jelent egyszerre: megkezdődött a nagy tavaszvárás, illetve a tél ekkora rendszerint már minden energiát kifacsar az emberből. Úgyhogy most itt a remek alkalom arra, hogy feltöltődj, illetve feltöltsd a BlackBerrydet, hiszen a BerryBoltban a héten a legtöbb töltő és akkumulátor kedvezménnyel kapható!

konnektor.png

Az akciós kínálatban szereplő gyári BlackBerry termékek közt találsz hordozható töltőt (akár univerzálisat is), autós töltőt, vagy akár sima, fali töltőt is. A kedvezményes árak az akciós időszak végéig (2015. február 11-én 23:59-ig) vagy a készlet erejéig érvényesek. 

Ki mondta, hogy február elején nem lehet feltankolni energiával?

A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

süti beállítások módosítása