Múlt hét végén éppen Galyatetőn próbáltam élvezni a meglehetősen hideg hegyi levegőt, amikor befutott a hír, hogy ismét megjelent a BlackBerry a Magyar Telekom webshopjában -- egész konkrétan a BlackBerry PRIV, vagyis az első androidos készüléke a kanadaiaknak (ez utóbbi tényező már eleve nem lehet véletlen egyébként). Ez már önmagában óriási hír, hiszen jó ideje nem szerepelt már a Telekom.hu -n BlackBerry, ráadásul a szolgáltatói belistázás minden esetben sokkal könnyebben hozzáférhetővé teszi az adott készüléket az érdeklődők számára.

telekom_mom.jpg

Ha úgy döntenél, hogy a Telekom segítségével (újra) átélnéd a BlackBerry-fílinget lakossági ügyfélként, összegyűjtöttem számodra, mik a lehetőségek és esetlegesen mire kell figyelj:

  • A BlackBerry PRIV bruttó 183800 forintról indul a Telekom webshopjában, ahhoz, hogy ennyiért megkapd, két év hűséget kell vállalnod a havi 19900 forintba kerülő Next XL díjcsomagra. 
  • Előfizetés nélkül, Dominóval vagy bármilyen díjcsomaggal, de csak 1 év hűséget vállalva a készülék ára 284990 forint. Vagyis ha hűséget vállalsz, csak 2 évben érdemes gondolkodni.
  • Már csak azért is, mert a Telekom kizárólag 2 év hűségvállalással biztosít a számodra kamatmentes részletfizetési lehetőséget, ami talán a legnyomósabb érv a szolgáltatói beszerzés mellett azok számára, akik egy összegben nem tudják kifizetni a telefont. 
  • A PRIV egyik Telekom-üzletben sincs kiállítva, csak online rendelhető. Azaz kipróbálni sehol sem lehet, cserébe viszont jár az elállási jog, mint minden korrekt webshopnál.
  • A Telekom 2 év jótállást vállal a telefonra, vagyis a hűségszerződés teljes ideje alatt védve vagy, ha a készülék netán elromlik.

A fentiek figyelembe vételével nyilván annak éri meg a leginkább a Telekomnál megvásárolni a PRIV-et, aki eleve sokat költ havonta a szolgáltatónál, és nem tervezi, hogy a következő két évben szolgáltatót és/vagy díjcsomagot vált. De ezzel gondolom senkinek nem mondtam újat, ez már jó ideje így van mindhárom operátornál.

Apropó, egyelőre úgy tűnik, itthon továbbra is csak a Telekom karolja fel úgy-ahogy a BlackBerryt, így sem a Vodafone-nál sem a Telenornál nincs sem PRIV, sem bármelyik másik modell, bár azt csiripelik a verebek, hogy kellően elszánt céges flották számára ez a két szolgáltató is beszerez bármit, ami a legális csatornákon keresztül beszerezhető.

süti beállítások módosítása