A BBM továbbra is az egyik legmasszívabb mobilos azonnali üzenetküldő platformnak számít, mely már jó ideje független életet éle a BlackBerry készülékektől, így a kanadai gyártó hardverrészlegétől. Az eredetileg BlackBerry-exkluzív alkalmazás most már Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra is elérhető (igaz ebből az utóbbi olyan, mintha nem is létezne), mely időközben számos, fizetős modullal bővült - most a BBM új verziójával az egyik ilyen modul ingyenessé válhat.

privacycontrol.png

Egyes pletykák szerint ugyanis a soron következő új verzióval ingyenes lesz a Privacy & Control csomag, amivel a privát chat funkció mellett utólagosan, manuálisan, vagy időzítve vissza lehet hívni üzeneteket, illetve szerkeszteni is lehet a már elküldött szöveget. A Privacy & Control csomagot eddig havi előfizetési díjas rendszerben, 0,99 eurós előfizetési díj fejében lehetett használni, nemsokára viszont állítólag már egy petákot sem kell majd érte fizetni.

Mindeközben új funkciók is készülőben vannak, melyek tovább gazdagítják majd a BBM tárházát. A BlackBerry által üzemeltetett Beta Zone-ban már kint van teszten a BBM következő, BB10-es verziója, melyben egyebek mellett megjelenik az üzenettovábbítás, a megosztott chat, valamint új köntöst kapnak a prioritásos üzenetek. Nem lennék meglepve, ha a Privacy & Control csomag ebben az új verzióban már alapfelszereltségként érkezne meg. 

süti beállítások módosítása