Nem tudom, ki hogy van vele, de engem valósággal elárasztanak az értesítések az okostelefonjaimon, pedig nagyon igyekszem, hogy csak azok az alkalmazások juthassanak szóhoz, melyek valóban releváns információkat közölnek a számomra. Így óhatatlanul előfordulhat, hogy a nagy kavalkádban megtekintés nélkül törlök egy-egy értesítést, vagy egyszerűen csak később felmerül, hogy jó lenne visszanézni, milyen app milyen értesítést küldött adott időben a telefonomra. A BlackBerry Launcher egy funkciójának köszönhetően a PRIV-en van erre is lehetőség.

Az értesítési napló elérése sajnos egyáltalán nem triviális, de ha egyszer beállítod, utána már elég csak egy ikonra böknöd ahhoz, hogy megtudd, az elmúlt néhány órában miről küldött értesítést a telefon. Ehhez érints meg az alkalmazáslista ikont (a home gomb feletti, központi ikon), majd választ a jobb felső sarokban a Billentyűparancsok opciót.

ftf_notif_p2_log.png

Itt görgess le az Egyéb részig, majd bökj a Beállítások parancsikonra, és húzd ki valamelyik főpanelre. Egyből ahogy ez megtörténik, a felbukkanó menüben válaszd ki az Értesítési napló opciót, és kész is vagy!

Mostantól az adott főpanelen ott lesz az Értesítési napló ikon, amivel előhívhatod a Launcher egyik leghasznosabb funkcióját. Arra még nem jöttem rá, hogy a program időben visszamenőleg hány értesítést jegyez meg, de az eddigiek alapján úgy látom, nem lehet napokig "visszatekerni", és a napló nem az értesítések elolvasására, vagy újbóli behívására szolgál, hanem annyit csinál, amennyi a neve: naplóz.

Az Inside BlackBerry Blog posztja alapján.

süti beállítások módosítása