Ez a poszt nem valami üdülési tipp, vagy fesztiválajánló, a címben szereplő városok csupán kódnevek. Azoknak a BlackBerryknek a kódnevei, melyek úgy volt, hogy elkészülnek rövidesen, vagy éppen elkészülhetnek, nem is olyan sokára. A legfrissebb pletykák szerint ugyanis a QWERTY-s Vienna egy jól sikerült rajongói fantáziarajz volt csupán (de van olyan értesülés is, miszerint tényleg tervben volt, de elkaszálták), egy cseh oldal viszont tudni véli, hogy az idén érkező két új BlackBerry kódneve ehelyett Hamburg és Rome lesz. Itt is van Hamburgról egy kép, ha ilyen szép lesz a városról elnevezett telefon is, az már félsiker.

hamburg_2015.jpg

Arról eddig is terjengtek kósza pletykák, hogy idén jön két új BlackBerry, amiből John Chen korábban csak annyit erősített meg, hogy egy új készülék szinte biztosan megjelenik majd a kanadaiak kínálatában, de lehet, hogy kettő. És mind a kettő androidos lesz, akárcsak a PRIV.

A cseh bbczech blog azt is tudni véli, hogy a két új modell közül az egyik olcsóbb, feltehetően full touch típus lesz (tehát egyfajta Leap-utód), nagyjából 200 eurós áron, míg a másik egy drágább, QWERTY-s érintőkijelzős hibrid (míg az előző a Hamburg, addig ez lesz állítólag a Rome), nagyjából 400 euróért. Ezek azért már jóval barátibb árnak számítanak a PRIV-vel összehasonlítva, bár persze még addig sok víz lefolyhat a Dunán, meg aztán ezekre az árakra még jó eséllyel rárakódnak itthon mindenféle - tetemes összegű - jutalékok és adóterhek.

Az újdonságok érkezéséről egyelőre annyit tud a blog, hogy valamikor az ősszel jöhet a Hamburg, kicsit később, év végén pedig a Rome, ami jó eséllyel azt jelentheti, hogy mindkét modell kapható lesz már az év végi hajrában. Már ha kaphatók lesznek, és nem gondolja meg magát az utolsó pillanatban a BlackBerry vezetése az új termékvonallal kapcsolatban.

Az új androidos BlackBerryk kapcsán amúgy személy szerint az a véleményem, hogy marha nagy hülyeség lenne csak és kizárólag a prémium szegmensbe pozicionált PRIV-vel benchmarkolni a piacot, szóval nagyon meg lennék lepve, ha ez a két állítólagos újdonság a végén mégsem jelenne meg. De jöjjön is egy kis piaci igényfelmérés:

Via bbzech.cz

süti beállítások módosítása