Ezúttal is egy webinar-beharangozóról lesz szó, méghozzá egy a Google és a BlackBerry által közösen tartott webinarról, amit mindenkinek érdemes meghallgatnia, aki szabályozott (céges) környezetben használ, kíván használni, vagy üzemeltetni androidos okostelefont, vagy androidos okostelefonokból álló flottát. És történetesen ehhez a BlackBerry megoldását választaná.

work-980x420.jpg

A BlackBerry és a Google viszonylag régóta dolgozik azon közösen, hogy az Androidot a biztonságkritikus munkakörnyezetekben is releváns tényezővé tegye (ennek csak egy nagyon apró részlete, hogy a kanadai gyártónak már androidos okostelefonja is van). A különböző konténerizált munkakörnyezetek, így a BES12 szerverrel vezérelt BlackBerry Secure Work Space, vagy az azzal együttműködő Android for Work pont ezt a célt szolgálják, ám egyelőre sokan ezek létezéséről sem tudnak, arról meg végképp nem, hogy mennyire könnyen vagy nehezen konfigurálhatók, vagy használhatók.

A két cégnek amúgy egyáltalán nincs könnyű dolga, hiszen a világ legnépszerűbb mobilos operációs rendszerének számító Android egyben a legsebezhetőbb, vagy mondjuk inkább úgy, a legtöbbet támadott rendszer (az okostelefonok 85%-a ma Androidot futtat, és a mobilos kártevők 98%-a Androidon fut). A kockázatok azonban jelentősen mérsékelhetők egy jól beállított mobilmenedzsment környezettel -- ennek lépéseit, illetve lehetőségeit mutatja be a jövő szerdán, magyar idő szerint délután öt és hat között zajló ingyenes webinar.

A BlackBerry és a Google közös előadására ezen a hivatkozáson keresztül tudsz regisztrálni. A részvétel ingyenes.

süti beállítások módosítása