Múlt hónapban azt hiszem mindenkit meglehetősen váratlanul ért a hír, hogy a Facebook március 31-től úgy ahogy van megszünteti a BlackBerry 10 platform támogatását, vagyis ettől az időponttól kezdődően a gyári, BB10-es Facebook-kliens működése elvileg nem garantált. A BlackBerry még ez előtt kiadott egy "szoftverfrissítést" a gyári klienshez, ami voltaképpen egy webes link, és azt kell még róla tudni, hogy ha telepíted, akkor végképp annyi a gyári FB-intergrációnak.

Ennek a lépésnek két, meglehetősen fájó eredménye lett azok számára, akik rendszeresen használták a közösségi platformot a gyári alkalmazással. Egyrészt eltűntek a Hub-ból az értesítések, másrészt pedig a Facebook kapcsolatok törlődtek a névjegyek közül. Ez utóbbi problémára ugyanakkor van egy egész hatékony, teljesen ingyenes orvosság, íme:

  • Regisztrálj egy Yahoo Mail fiókot az alábbi címen: http://mail.yahoo.com (vagy ha van már Yahoo Mail fiókod, akkor használhatod azt is erre a célra)
  • Belépés után válaszd ki a névjegyzéket
  • Válaszd ki az "Import Contacts" opcióval a Facebook importot
  • Amikor a rendszer kéri, jelentkezz be a Facebook fiókoddal

E jóváhagyást követően a rendszer szépen lekéri a Facebooktól a kapcsolataidat, egész pontosan a neveket, a profilképeket és az e-mail címeket.

yahoo_mail_import.jpg

Ezután lépj be a BlackBerryd beállításaiba, és a fiókok hozzáadása menüpontban add hozzá az importálásra használt Yahoo Mail fiókodat! Fontos, hogy nem muszáj a leveleket és a naptárt leszinkronizálnod, ha csak a névjegyek kellenek a fiókból, akkor elég csak azt kiválasztani. Ezzel kész is vagy!

A rendszer ezt követően leszinkronizálja a telefonodra az összes Facebook névjegyet, ami természetesen Yahoo névjegynek fog látszani. Szerencsére a Yahoo gondoskodik róla, hogy a névjegyzéked folyamatosan naprakész legyen, így naponta egyszer lekér minden változást a Facebooktól, és ha például új ismerőst szereztél, akkor az is leszinkronizálja a telefonodra automatikusan.

(Ha már eleve Yahoo felhasználó vagy, és az importálással duplázódtak egyes kontaktok, használd a Fix Duplicates opciót a javításra.)

Via BlackBerry Support forums.

süti beállítások módosítása