A BlackBerry Messenger azonnali üzenetküldő kliens és közösségi platform egy ideje nem csak a kezdetektől fogva az átlagosnál biztonságosabb kommunikáció miatt kedvelt, hanem többek közt a kitűnő minőségű hanghívás funkció és a videochat miatt is. Ez utóbbi képesség a BBM multiplatformmá válása után továbbra is csak a BB10 platform privilégiuma maradt, ám ez hamarosan változik.

Azt hiszem sokak számára lehet igazán jó hír, hogy a BlackBerry rövidesen Androidon és iOS-en is bevezeti a régóta hiányolt videohívás funkciót - a videochatet már lehet is tesztelni a tegnap frissült androidos kliens segítségével, igaz, egyelőre csak Észak-Amerikában. Ha minden a tervek szerint halad, és jól működik a rendszer, a BlackBerry az ígéretek szerint júliusban globálisan is elérhetővé teszi a videohívást, amit a hanghívásokhoz hasonlóan kell majd kezdeményezni, vagyis a chatablakban a jobb felső kis telefon ikonra kell bökni hozzá.

videochat.jpg

A BlackBerry (és ügyfelei) számára a BBM videohívás egyébként nagyjából egyet jelent a videokonferenciákkal, bár természetesen semmi akadálya nincs annak, hogy a nagyi BBM-videohíváson keresztül integessen az unokáknak, ha éppen úgy hozza az élet.

A rendszerkövetelményeket elnézve az azért feltűnik, hogy a BB10-es és iOS-es, valamint androidos kliensek közti videochatet nem támogatja az új BBM, ami azért elég nagy WTF, nem tudom, hogy ez a végleges kiadásban is így marad-e majd, ha igen, az azt feltételezi, hogy a BlackBerry egészen más technológiát rakott ennél a két platformnál a videohívások alá, mint BB10-en. Mondjuk az egésznek némileg ellentmond, hogy egyes felhasználói beszámolók szerint a videochat funkció gond nélkül működik BB10-es és androidos telefonok között.

A BBM legfrissebb, videochatet is támogató (csak az észak-amerikai régióban!) verziója tegnap vált elérhetővé a Google Play Áruházban. Az iOS verzió várhatóan a következő napokban debütál.

süti beállítások módosítása