Vannak olyan esetek, amikor egy-egy rajongó annyira vár valamilyen újdonságot, hogy már-már elképzeli maga előtt, milyen lesz, látja lelki szemeivel a formákat, idomokat, érzi a termék tapintását - vagy éppenséggel van annyira bennfentes, hogy látott ezt-azt, és ez alapján tár a világ elé bizonyos dolgokat, a többit pedig ráhagyja az internet népére. Ezt csinálja, vagyis csinálta Dylan Habkirk is a BlackBerry várhatóan idén érkező két újdonságával kapcsolatban, melyeket állítólag Rome és Hamburg kódnéven fejlesztenek. Vagy nem. 

De ez mit sem számít, hiszen Dylan számítógépes rajzai betörtek a mainstream-be, azaz elterjedtek a grafikák a nemzetközi tech sajtóban, ahol természetesen a legtöbb híroldalon már kész tényként kezelve jött le, hogy a két ominózus készülék látványterve bizony a BlackBerrtytől szivárgott ki, holott erről nyilván szó sincs. Egy-két lap még odarittyentett néhány vélt vagy valós specifikációt is az újdonságokról, ami pedig ezután következett, az az egyik legabszurdabb dolog, amit valaha láttam: a pletykaáradat forrása magyarázkodni kezdett.

hamgurg1.jpg

A BlackBerryCentral.com blogon (nem hivatalos rajongói blog, a BerryBloghoz hasonlóan) közzétett posztjában Dylan hosszasan ecseteli, hogyan került kapcsolatba a két típussal, melyek közül a Hamburgot (lásd fent) még csak nem is látta, a Rome-nak pedig a korai prototípusai jártak a kezébe (hogy ezután is lesz-e lehetősége megszemlézni bármilyen prototípust, azt erősen kétlem). Sőt, azt sem biztos, hogy Hamburg lesz a neve. 

rome1.jpg

A Rome (lásd fent) koncepciója szerinte jóval szilárdabb, a QWERTY-s készülék belül hasonló paraméterekkel rendelkezhet, mint a PRIV, lehet, hogy lesz rajta ujjlenyomat-azonosító (méghozzá állítólag a szóköz billentyű alatt), illetve az előlapi kamerája 8 megapixeles lesz. Ja, és mindkét telefonon lesz egy speciális célra szolgáló gomb, amit semmilyen más készüléken nem látni (ennél több infóval nem szolgál a forrás). 

A lényeg, hogy a jelek szerint a múlt héten elszabadult információáradatból szinte semmi nem biztos, Dylan pedig szerintem már ezerszer megbánta, hogy bármit közzétett arról, amit hallott, vagy mutattak neki a belsős kontaktjai. Abban is biztos vagyok, hogy ezért valakit elemi erővel seggbe fognak rúgni, gyanítom az emlegett belsős kontaktot, kontaktokat.

Annyi azért mindenesetre elég valószínű, hogy a BlackBerrynek valóban lesz két új készüléke idén, erre több, korábbi vezetői nyilatkozat is utalt, de hogy ezek végül mennyire állnak majd közel a Hamburg és Rome koncepciókhoz, azt jelen pillanatban megtippelni sem merném, pedig tőlem a legritkább esetben vesz át bármit is a nemzetközi sajtó.

Via BlackBerryCentral.

süti beállítások módosítása