Most már egyre bizonyosabb, hogy a BlackBerrynek a legkevésbé sem szegte kedvét, hogy a cég első androidos modellje, a PRIV nem tarolta le a piacot. Dacára annak, hogy egyesek kész tényként kezelték, hogy ez a kanadai gyártó utolsó húzása, ha ez sem jön be, akkor semmi, lehet lehúzni a rolót, lerombolni a székházat Waterlooban, a helyét meg behinteni sóval. A hongkongi származású vezér, a rajongók egy része által orrba-szájba démonizált John Chen pedig mehet kínai kaját árulni valamelyik helyi metróaluljáróban található étterembe. Persze ettől még lehet, hogy így lesz, de előtte még két új BlackBerry a boltokba kerül. Sőt.

Erről legutóbb a CNBC-nek és a Bloombergnek nyilatkozott a vállalat elnök-vezérigazgatója a múlt hét végén. A Milken Intézet üzleti konferenciájára hivatalos cégvezető a két orgánumnak elsősorban a BlackBerry április 1-jén kiadott üzleti jelentése során elmondott információkat erősítette meg, kiegészítve azzal, hogy idén biztosan piacra kerül a két ominózus BlackBerry. Amikor Brian Sullivan a CNBC-től rákérdezett, hogy és akkor ezek után várható-e még újabb készülék, Chen csak egy határozott "Abszolút!"-tal válaszolt. Éljen az egészséges önbizalom!

Már csak az a kérdés, hogy mi számít idénnek, ez a fenti Bloomberg-interjúból derül ki: Chen a BlackBerry üzleti évében gondolkodik, ami jövő februárban ér véget. Ettől függetlenül jó eséllyel a két újdonság még az idei naptári évben befuthat - hogy ezek a korábban már hírbe hozott Rome és Hamburg lesznek-e, azt egyelőre nem tudni biztosan, de ez az irányvonal tűnik életképes alternatívának. És igen, mindkettőn Android fut majd.

Az interjúkat egyébként minden, angolul valamennyit is értő olvasónak melegen ajánlom, Chen sajátos humora és optimizmusa szerintem egyértelműen kiemeli őt a tucat cégvezetők köréből.

Via Bloomberg, CNBC, via CrackBerry.

süti beállítások módosítása