Gőzerővel dolgozik a BlackBerry az androidos csúcskészülék, a PRIV szoftverkörnyezetén: A hét elején érkezett Android 6.0 - frissítést követően most a telefonhoz készült exkluzív rendszeralkalmazások egy része frissült. Így a hét második felére új verzió érkezett a BlackBerry Hub, Naptár, Névjegyzék, Feladatok és Jegyzetek alkalmazásból, valamint a BlackBerry Services nevű háttérszolgáltatásból. Eközben egyre többen számolnak be arról a különböző netes fórumokon, hogy az Android 6.0 frissítés telepítése valósággal csodát tett a PRIV-vel, melyet eleinte többek között éppen a helyenként kissé kiforratlan szoftverkörnyezet miatt kritizáltak.

Az biztos, hogy a PRIV megjelenése óta eltelt csaknem fél évben sok minden változott ezen a téren, a telefon szoftverháttere sokat fejlődött, a nagyobb tömegeket érintő hibákat pedig szépen kipolírozták. A mostani frissítési kör valószínűleg ezúttal csak kisebb hibajavításokat tartalmazhat, hogy pontosan miket, azt ezúttal nem árulta el a BlackBerry (mindenesetre jó tudni, hogy ugyanezek az appok egyszer már frissültek alig egy-másfél hete).

hub_playstore.jpg

Mostanra egyébként nagyjából bebizonyosodott, hogy az androidos gyártók körében a BlackBerry kiemelt figyelmet fordít a szoftverháttér folyamatos naprakészen tartására, illetve elsősorban a magas biztonsági szint fenntartására. Így az elmúlt időszakban minden hónap elején megérkezett a PRIV szokásos havi biztonsági rendszerfrissítése (legutóbb az Android 6.0 frissítéssel együtt, most kedden), az új Androiddal együtt érkező új DTEK alkalmazás pedig végre igazi értelmet nyert azzal, hogy a felhasználók most már nem csak látják, hogy egy adott app milyen rendszererőforrásokhoz milyen gyakran kér hozzáférést, hanem meg is vonhatják az engedélyt ehhez a hozzáféréshez az apptól az új Android egyik fejlesztésének köszönhetően.

Minden jel arra utal tehát, hogy a BlackBerry várhatóan idén érkező újabb androidos modelljei már egy jóval kiforrottabb, "BlackBerryzált" androidos környezetet kapnak majd, mely számos lényeges és kevésbé lényeges ponton kitűnhet majd a többnyire csak a dizájnnal variáló többi androidos gyártó modelljei közül.

A heti frissítéseket elérhetitek a Google Play Áruházban, ha pedig valami lényeges változást tapasztaltok a telepítést követően, vagy valamelyik szoftver használata közben problémába ütköztök, jelezzétek!

süti beállítások módosítása