Aki WhatsApp platformon cseveg vagy telefonál és valamilyen BlackBerry 10-es okostelefonja van, mostanra bizonyára eljutott hozzá a hír, hogy a hivatalos chatkliens támogatása idén év végén megszűnik. Hogy ezt követően használható lesz-e a korábban telepített kliens, az egyelőre kérdéses (a Facebook esetében például máig lehet használni a BB10-es appot, ha nem frissítetted), ám a több alternatív klienst is jegyző Nemory Studiosnál úgy gondolják, hogy inkább nem, mint igen.

A fejlesztőstúdió az Instagramon elhelyezett posztjában (lásd fent) legalábbis arról értesítette a nagyérdeműt, hogy már javában készül az eredeti kliensre épülő, de tökéletes alternatívaként használható program, aminek a neve minden bizonnyal

WhatsUp10 lesz.

A Nemory egyébként kis túlzással már komoly üzleti modellt épített arra, hogy a legkülönfélébb közösségi, és chatplatformokhoz különböző alternatívákat gyártson, miután a rendszer platform non grata lett az eredeti tulajdonos/fejlesztő szemében, vagy éppen soha nem is készült el a gyári app. A cégnek így van saját fejlesztésű Facebook kliense (kettő is), Instagramja, illetve most lesz WhatsApp applikáció is.

Tehát a lehetőség adott a további csevegésre, virtuális szocializálódásra, más kérdés, hogy ezek az alternatív appok mennyire működnek a közösségi platformok felhasználási feltételeivel összhangban. Ha ugyanis nem, úgy számolni kell vele, hogy a klienseket időről-időre feketelistára teszik a platformtulajdonosok (tehát jelen esetben a Facebook vagy a WhatsApp), ami roppant kellemetlen perceket eredményezhet a felhasználó számára, pláne ha még fizetett is az alkalmazásért...

Márpedig a felől senkinek ne legyen kétsége, hogy a WhatsApp-helyettesítő appért, vagy legalábbis annak összes funkciójáért fizetni kell majd.

süti beállítások módosítása