Új hét, új mobilos oprendszer bétaverzió, azonban a hardcore rajongók számára talán jó hír, hogy ezúttal nem a PRIV-re, hanem az összes korábbi BB10-es készülékre érkezett új tesztrendszer, ami a soron következő 10.3.3-as verzió egyes funkcióinak kipróbálására ad lehetőséget - kizárólag a fejlesztőknek. A 10.3.3.746-os verziószámú béta kiadás autoloadere tehát nem véletlenül érhető el a Dev Alpha letöltési oldalon, az átlagfelhasználók számára erősen ajánlott, hogy várják meg a végleges kiadást, melynek megjelenésére állítólag már csak néhány hetet kell várni.

bb10_heins.jpg

Az új rendszer ezúttal szinte már csak a BlackBerry fő kompetenciájának számító biztonságra fókuszál, azaz nem várható, hogy új funkciók kerülnek majd be a menükbe, vagy éppen (megint) átrajzolják az ikonokat a dizájnerek. Persze azért ahogy az ilyenkor lenni szokás, várható, hogy a rendszerben kijavítanak egy-két, kisebb-nagyobb bosszúságot jelentő hibát - és ugyanez lesz a helyzet a várhatóan jövő év elején érkező 10.3.4-es verzióval is. 

Az új kiadást a hírek szerint megkapja minden, korábbi BB10-es készülék, vagyis a több mint három éve piacon lévő Z10-ek és Q10-ek is, a frissítések terjesztésébe azonban beleszólhatnak a mobilszolgáltatók is, így könnyen lehet, hogy a legrégebbi modellek letesztelésére már nem lesz kapacitás, vagy akarat néhol, szóval a felhasználónak valamilyen alternatíva után kell néznie ahhoz, hogy frissíteni tudja a hároméves okostelefonját.

Via BlackBerry Developer.

süti beállítások módosítása