Nem egészen két hete kapható a BlackBerry legújabb androidos mobilja, a DTEK50, és máris csordogálnak az első magyar tesztek a készülékről. A leggyorsabbnak ezúttal is a Mobilarena bizonyult, ahol ma jelent meg egy szokás szerint elég alapos teszt a típusról. Márpedig ha a Mobilarena ír egy készülékről, arra borítékolható, hogy sokan oda fognak figyelni, és ez így is van jól, függetlenül a teszt kimenetelétől.

bb_dtek50_1.jpg

A tesztet abból a szempontból mindenképpen ajánlott végigböngészni, hogy a mobil számos olyan aspektusát feltérképezi, melyekre a BerryBlog saját tesztjében nem volt érkezésem, vagy egyszerűen csak nem tartottam őket különösebben relevánsnak egy alapvetően üzleti célra épült gép esetén. Ilyen például a multimédiás képességek (beleértve elsősorban a kamerát vagy a hangminőséget), meg a szokásos benchmarkok.

Az összegzés olyan lett, amilyen, lehet vele vitatkozni meg egyetérteni, nyilván nem fogom itt tételesen felsorolni, hogy miért nem értek minden betűjével egyet (sőt, miért gondolok bizonyos szempontból homlokegyenest mást), akit érdekel, a fentebb linkelt BerryBlog teszt utolsó két bekezdésében leírtam a pozicionálásról a véleményemet. Amivel természetesen szintén lehet vitatkozni. 

Fotó via Mobilarena.

Címkék: mobilarena dtek50
süti beállítások módosítása