Az aláírás nélküli e-mail különösen üzleti környezetben megengedhetetlen luxus, ahol akár üzletek is bukhatnak rajta, ha valakinek nem, vagy nem pontosan szerepelnek az aláírásában az elérhetőségei, pozíciói. Ma már egyre többen adnak arra is, hogy az aláírás bizonyos formai követelményeknek megfeleljen, értsd kinézzen valahogy, nem csak a PC-ről küldött leveleknél, hanem a mobilklienssel komponált üzeneteknél is.

Az immár a legtöbb androidos okostelefonon elérhető BlackBerry Hub kommunikációs platform többek között azért is a világ egyik legjobb mobilos levelezőkliense, mert olyan funkciókat is támogat, mint a legújabb verziótól elérhető HTML aláírás.

html_signature_hub.jpg

Ezzel - minimális szakértelem mellett - az unalmas text aláírások helyett bárki olyan e-mail aláírást szerkeszthet magának perceken belül, amilyent korábban csak PC-s e-mail kliensekben lehetett megvalósítani. A HTML e-mail aláírások beállításához először is szükség van a Hub(+) csomag frissítésére, majd az alábbi módon lehet megszerkeszteni az e-mailek végén megjelenő szöveget:

  • Lépj be a BlackBerry Hub-ba és a bal felső sarokban lévő, három vízszintes vonalból álló ikonra rábökve, vagy a kijelző peremétől balról jobbra simító gesztussal hívd be a bal oldali menüt.
  • Itt bökj a Beállítások menüpontra, majd választ ki azt az e-mail fiókot, melynek az aláírását módosítani szeretnéd.
  • Bökj az Aláírás opcióra, hogy megjelenjen a szerkesztőmező!

Innentől kezdve gyakorlatilag HTML-szerkesztő módban vagy, vagyis a szerkesztő bizonyos alap HTML tageket felismer a szövegben, és ennek megfelelően jeleníti meg a végleges aláírást. A tagek a következők:

  • URL beillesztéséhez használd a következő formulát: <a href=”ide jön maga az URL, vagyis például www.berryblog.blog.hu”>Ide jön a szöveg, amit "kattinthatóvá" akarsz tenni, pl. "BerryBlog"</a>
  • Kép beillesztéséhez használd ezt a kódot: <img src=”ide a kép hivatkozása jön”>. Vigyázz rá, hogy megfelelő méretű képet használj, mert az e-mail kliensek nem feltétlenül végeznek átméretezést!
  • Szöveg tipográfia változásához, kiemeléshez (kurziválás, kiemelés vastagabb betűkkel, aláhúzás) az alábbi tageket használhatod (fontos, hogy minden taget le is kell zárni a lent látható módon) :
    • Dőlt betű: <i>Kiemelni kívánt szöveg</i>
    • Félkövér betű: <b>Kiemelni kívánt szöveg</b>
    • Aláhúzott betű: <u>Kiemelni kívánt szöveg</u>

 A BlackBerry az ígéretek szerint már dolgozik egy valódi HTML szerkesztőn az aláírásokhoz, így aztán később ezeket a tageket nem feltétlenül kell majd használnod, hanem a szöveget éppúgy formázhatod majd, mintha a Wordöt használnád.

Fontos, hogy a fenti aláírások (egyelőre) csak HTML formátumban küldött levelek alatt jelennek meg, ha a levélfolyam időközben egyszerű szöveges módba váltott, nem lesznek aláírások a levélben! Szintén lényeges, hogy a beillesztett képek a komponáláskor (még) nem jelennek meg, csak miután elküldted a levelet.

süti beállítások módosítása