Miközben a fél internet (de legalábbis néhány internetes újság vagy blog) továbbra is azon spekulál, hogy a BlackBerry napokon belül bejelenti, hogy kiszáll a hardverbizniszből, vagyis nem lesz több készüléke a cégnek, csődbe mennek, John Chen pedig legfeljebb kínai kaját árul majd a jövőben, nem pedig telefont, újabb és újabb kiszivárgott infók jönnek az Argonról, arról a csúcskategóriás BlackBerryről, melyet most már napokon belül bejelenthet a cég. Hogy miért pont most? Ezért:

Az Argon, vagy ahogy valószínűleg nevezni fogják, a DTEK60 mára már mondhatni egy nyitott könyv mindenki számára, itt a BerryBlogon is megírtam már, hogy mire lehet számítani, de röviden summázom újra: a PRIV-nél erősebb hardver, mínusz kicsúsztatható billentyűzet, ugyanúgy Androiddal, mint a PRIV és a DTEK50 esetén. Na de a lényeg, hogy az FCC és a Wi-Fi Szövetség friss-ropogós certifikációs dokumentumai szerint a DTEK60 igenis létezik, de legalábbis ezek a szervezetek elég ritkán szoktak pusztán szórakozásból olyan készülékekhez kiadni ilyen jóváhagyásokat, melyeket nem szándékozik piacra dobni egy cég.

argon-wifi.png

A dokumentumokból már azt is lehet tudni, hogy mi lesz a DTEK60 típusjelzése és hány variáns készül belőle. A készülék BBA100-1 és BBA100-2 jelzéssel jelenik majd meg, alighanem egyik a tengerentúli, a másik a kontinentális piacokra lesz elsősorban pozicionálva, akárcsak a DTEK50-nél. Érdekesség, hogy a BlackBerry a jelek szerint szakított a korábbi számozási gyakorlattal, talán pont azért, mert az STA100-x jelölést már lestoppolta magának korábban a Z30, ami anno ugyebár Aristo kódnéven futott.

dtek60_banner.jpg

További, roppant gyanús részlete a történetnek, hogy a DTEK50-et is gyártó TCL bejelentette, hogy a TCL 950-es típust szeptember 28-án dobja piacra Kínában - ez a készülék a korábbi spekulációk szerint a DTEK60 referenciadizájnja, melyet vélhetően minimálisan átalakított a BlackBerry, és rápakolta a saját, módosított Android-környezetét.

Akárhogy is lesz, most már tényleg csak egy-két nap választ el minket attól, hogy kiderüljön, mivel készül (vagy nem készül) a BlackBerry az év végén készülékfronton, netán hosszabb távon mire lehet számítani a magát immár határozottan szoftvercégként pozicionáló vállalattól.

(Nem mellékesen a BlackBerry holnap teszi közzé a 2017-es pénzügyi évének második negyedéves eredményeit.)

Kép credit: CrackBerry, @evleaks

süti beállítások módosítása