Valószínűleg napokra, de lehet csak órákra vagyunk már a BlackBerry legújabb, csúcskategóriás androidos okostelefonjának, a DTEK60-nak a bejelentésétől, legalábbis erre utal, hogy az utóbbi napokban felgyorsult ütemben árasztanak el minket mindenféle, a telefonnal kapcsolatos kiszivárgott infók. Suttyomban elcsípett fotót viszont eléggé szokatlan módon eddig még senki nem tett közzé a készülékről, egészen mostanáig, amikor mindjárt a sajtófotókat (melyek valójában nem fotók, hanem számítógépes rajzok) pakolt ki az internetre egy német blog, a WinFuture.de.

A fenti galériába szedett képeken az új csúcskészülék minden oldaláról megcsodálható, illetve egyben választ is nyújtanak a fotók néhány kínzó kérdésre, miszerint hol lesz elhelyezve az ujjlenyomat-azonosító, vagy ezen a modellen lesz-e BlackBerry-logó az előlapon.

Annyi már első ránézésre is lejön, hogy a DTEK60 mintha csak a DTEK50 ikertestvére lenne - a fotókon ez nem látszik, de az újdonság valamivel nagyobb lesz, illetve a hátlap kialakítása jelentősen eltér majd a DTEK50-től. Így a 21 megapixeles központi kamaramodul középre került, és egy kicsit ki is dudorodik a hátlapból (nagyjából mint a PRIV-nél), alatta meg ott díszeleg az ominózus ujjlenyomat-azonosító, ami hangsúlyozottan kényelmi, nem pedig biztonsági extra.

A DTEK60 csillogó, kecses külseje ne tévesszen meg, belül valódi izomagy a BlackBerry következő okostelefonja, így a Qualcomm jelenlegi egyik leggyorsabb processzora mellett 4 GB memória és borotvaéles képet biztosító kijelző a csomag része. 

A képeken talán nem jön át annyira, de a hátlap a DTEK50 érdes tapintású műanyag felületéhez képest fényes műanyag (vagy üveg), ami kétségtelenül jól néz ki, de nem feltétlenül tesz jót az ergonómiának. Viszont legalább normálisan rátették a BlackBerry logóját, ami az előlapról ismételten lemaradt.

A DTEK60 amúgy tényleg minden másban kiköpött mása a DTEK50-nek, vagyis itt is adott a fém keret, meg a jobb oldali, kerek funkciógomb, amit sokan egyébként bekapcsológombnak néznek, némileg jogosan. Mindez egyben azt is jelenti, hogy ezt a mobilt is a TCL tervezte és gyártja, a BlackBerry pedig ellátja a hardvert az egyedileg módosított, biztonságosabbá tett Androiddal, valamint a hatékony, produktív munkavégzésre kihegyezett, saját fejlesztésű alkalmazásaival.

Via WinFuture.de

Címkék: leak dtek60
süti beállítások módosítása