A Facebook chatplatformját, a Messengert lehet szeretni meg szívből gyűlölni, az azonban a szeretet- vagy gyűlöletcunamitől teljesen függetlenül tény, hogy nincs ma még egy ilyen népszerű netes üzenetküldő rendszer (a népszerűségben hozzá viszonylag közel álló WhatsApp amúgy szintén a Facebooké). A platformhoz tartozó kliensprogramnak van egy rendkívül kedvelt/gyűlölt funkciója, a chat heads (chat fejek), ami ugyan kikapcsolható, de mivel a Messenger nem szokványos értesítésekkel operál, ezért könnyű lemaradni egy-két fontos üzenetről. Ezen segíthet az, hogy az alkalmazás értesítéseit a következő frissítéstől a BlackBerry Hub is integrálja majd.

hub_plus_fb_messenger.jpg

A Hub-ot is tartalmazó Hub+ programcsomag bétatesztelői már meg is kapták azt a szoftverfrissítést, melyet telepítve a keretrendszer automatikusan felismeri, ha a készüléken fut a Messenger, és hozzáadja a chatprogram fiókját a Hub fióklistájához. Vagyis a frissítést követően nem csak a hagyományos Facebook app, hanem a Messenger értesítéseit is láthatják majd a felhasználók a Hub-ban, már feltéve, ha akarják. 

A BlackBerry Hub+ soron következő verziójának végleges kiadása valamikor a jövő héten várható, alighanem azt követően, hogy a PRIV és DTEK50 modellekre megérkezik a szokásos havi rendszerfrissítés. A Hub+ többi komponensének újdonságairól, és az egyéb változásokról az új verzió kiadását követően ad részletes tájékoztatást a BlackBerry.

Kép via CrackBerry.

süti beállítások módosítása