Ahhoz képest, hogy a BlackBerry egyesek szerint soha többé nem fog készüléket piacra dobni, újabb árulkodó jelet találtak szemfüles bloggerek arról, hogy a cégnél készülőfélben van egy vadonatúj QWERTY-s modell, a már itt-ott pletykaszinten feltűnt Mercury (ez lesz a telefon kódneve, a boltokba alighanem teljesen más néven érkezik majd). Közben a BlackBerry több vezetője is kikotyogta, hogy lesz még QWERTY-s BlackBerry, senki ne aggódjon, ami persze nem jelent semmi biztosat, mindenesetre hogy prototípus létezik belőle, az elég valószínű, de legalábbis meglehetősen nehéz lenne lefuttatni egy nem létező telefonon a Geekbench nevű tesztrpogramot.

Az internetre tegnap kikerült tesztadatbázis-részlet néhány korábbi híresztelést megerősít a Mercury-val kapcsolatban, illetve jó pár kérdést azért nyitva is hagy még. Ilyen a tesztalanyban lévő processzor típusa: a nyolcmagos, 2 GHz-es processzort tartalmazó Qualcomm Snapdragon 625-ös rendszerchip némileg erősebb annál, ami a DTEK50-be is került, de gyengébb a PRIV-ben lévő processzornál, viszont a fejlettebb gyártástechnológiának köszönhetően a fogyasztása szerényebb lehet, ami egész ígéretes akku-üzemidőt vetíthet előre.

mercury_geekbench.jpg

A tesztből az is látszik, hogy a BBB100-1 -es belső modellszámot viselő típus 3 GB rendszermemóriával rendelkezik, azaz pont annyival mint a PRIV. Fontos szempont lehet még, hogy a Mercury már most Android 7.0-t futtat, azaz ha piacra kerül a mobil (a tervek szerint valamikor a jövő év elején), akkor az elérhető legfrissebb Android-verzió megy majd rajta. 

A még házon belül tervezett Mercury-ról korábban kiszivárgott, hogy a fentieken túl 32 GB háttértárral, 18/8 megapixeles kamerával és 4,5 hüvelykes, 3:2 képarányú kijelzővel rendelkezhet, valamint megörökli a Passport és a PRIV érintésérzékeny billentyűzetét, amibe egy ujjlenyomat-azonosítót is integrálnak majd a kényelmes azonosítás érdekében.

A készülék tehát egy jó kis felső-középkategóriás androidos mobil lehet, nem mellékesen az egyetlen kurrens androidos modell a kínálatban, ami nyomógombokkal rendelkezik.

Tudom, hogy te is érzed a bizsergést legbelül!

Via AndroidPure.

süti beállítások módosítása