Most már végképp nyilvánvaló, hogy a BlackBerry a havi biztonsági frissítések mellett havi rendszerességgel frissítgeti azokat a saját fejlesztésű androidos alkalmazásokat, melyek jelentős része a Hub+ csomagban már minden, legalább Android 5.1-et (Lollipop) futtató mobilon használható.

hub_priv2.jpg

Az októberi frissítések tegnap futottak be, és a szokásos hibajavítások mellett egy sor újdonságot is tartalmaznak, ezek részletesen, komponensenként lebontva a következők:

BlackBerry Hub+

A komponens legfontosabb újításáról tegnap már írtam: a frissítés után bekerülnek a Facebook Messenger értesítések is a Hub-ba, így ha a chatplatformot használod, akkor az üzeneteket közvetlenül a Hub-ból is megnyithatod, áttekintheted. 

A Hub levelezőkliensét érinti két további újdonság. Így mostantól bármilyen, az e-mail törzsébe ágyazott képet könnyűszerrel elmenthetsz, ha hosszan taperolod a képet az érintőkijelzőn, illetve mostantól a vállalati rendszergazda is beállíthat neked e-mail aláírást abban az esetben, ha Android for Work platformot használ a cég.

BlackBerry billentyűzet

Na ez egy olyan szoftverkomponens, melyet a BlackBerry (egyelőre) nem rakott bele a Hub+ csomagba, vagyis csak azok használhatják a cég saját fejlesztésű virtuális billentyűzetét, akik androidos BlackBerryvel rendelkeznek. Ők mostantól könnyebben válthatnak a beállított nyelvek között a saját maguk által definiált billentyűparancs révén, a simításos gépelési mód (amikor nem veszed le az ujjad a kijelzőről gépelés közben) is támogatja a törlés gesztust (visszafelé söprés), illetve a vállalati készülékeknél elkülönül a privát fiók szótára és a munkahelyi fiók szótára.

BlackBerry Launcher

Talán az ős BlackBerry-felhasználók által egyik legrégebben várt fejlesztés került bele végre-valahára a BlackBerry Launcherbe azzal, hogy a frissítést követően a BlackBerry naptáralkalmazás ikonja dinamikusan megjeleníti a dátumot, pontosabban azt, hogy melyik nap van a hónapban (eddig statikusan mindig 31-ét mutatott). 

BlackBerry Password Keeper

Itt talán az egyetlen lényeges változás az, hogy az új verzióval immár az ujjlenyomat-azonosítót is lehet használni a bejelentkezéshez.

A fentieken túl gyakorlatilag az összes komponens frissült, ha más nem, pontosan meg nem határozott hibajavításokkal, illetve teljesítmény-optimalizálásokkal. Érdemes tehát az egész csomagot frissíteni, hiszen a BlackBerry androidos alkalmazásai hónapról hónapra jobbak és gazdagabb funkciókínálatot adnak.

A BlackBerry saját produktív alkalmazásai a Hub+ csomag részeként előfizetéses, vagy reklámtámogatott modellben (csak a Hub-nál) elérhetők a Play Áruházból, az androidos BlackBerryvel rendelkező felhasználóknak pedig már eleve ott van a telefonjukon, ők szintén a Google alkalmazásboltjában találják a frissítéseket. 

süti beállítások módosítása