A BlackBerry 10 platform felől fejlesztői oldalról mostanában mondhatni nem sok érdemleges, pozitív hír érkezik: appok támogatása szűnik meg, a BlackBerry elkaszálta a Built for BlackBerry programot, és ha ez nem lenne elég, a belső fejlesztői kapacitások nagy részét is az Android platformra fókuszálja a cég. Bár a kezdeti idők lelkesedése láthatóan alábbhagyott (volt idő, amikor a BlackBerry még fizetett az androidos fejlesztőknek a portolásért), a külsősök által fejlesztett appok megjelenését továbbra is promotálja a cég.

blackberry_world.jpg

Most éppen a Developer Hero (vagyis hős) program indult útjára, mely kifejezetten azokat az alkalmazásokat hivatott promotálni a BlackBerry World kiemelt felületein keresztül, melyek megfelelnek bizonyos minőségi kritériumoknak, emellett nagyon fontos, hogy csak vadonatúj, tehát a program tegnapi indulása óta kirakott appok indulnak a kiválasztási procedúrán. 

A kiemelést nem lehet külön kérvényezni, és a BlackBerry World stábja automatikusan végzi, a Hős fejlesztők pedig hat hónapnyi extra kiemelést kapnak a BlackBerry World különböző rovataiban. A promócióban a július 28-ig feltöltött BB10-es alkalmazások vesznek részt, melyek Native/Cascades vagy Webworks alapon működnek.

Via BlackBerry Developer blog.

A mai nappal elméletileg elkezdődött a meteorológiai nyár, szóval már tényleg csak pár hét, és vadul beindul a nyári nyaralási szezon is, ami alatt ismét mobiltelefonok tízezreit, ha nem százezreit kapcsolják ki az előfizetők attól félve, hogy a gatyájuk rámegy, ha külföldön használják a cuccot akár csak egy e-mail elolvasására.

Szerencsére az EU egy ideje gondoskodik róla, hogy a mobiltelefonos roaming, vagy szép magyar szóval barangolás költségei már ne legyenek olyan húsba vágóak, a szolgáltatók pedig igyekeznek olyan adatopciókat kínálni az ügyfeleknek, melyek jóval az EU által meghatározott keretek alá szorítják a költségeket. Most éppen a Telekom újította meg ezeket a roaming opciókat, az alább idézett sajtóközlemény szerint:

A Telekom új Travel&Surf roaming csomagokat kínál az utazóknak
- Díjmentes Telekom Wi-Fi Fon használat az előfizetőknek külföldön is!

A Telekom 2016. június 1-jétől új Travel&Surf EU roaming díjcsomagokat vezet be és a nyári időszakban további akciókkal teszi kedvezőbbé a mobilinternetezést és telefonálást roaming helyzetben.

Az új Travel & Surf EU roaming csomagok a mobilinternetezés mellett a telefonálásra és SMS küldésre is kedvezményt biztosítanak EU roaming* helyzetben, ezeknél a csomagoknál ugyanis nem számolják fel az EU roaming többletdíjat. Így a hazatelefonálás költsége megegyezik a belföldi más mobil hálózatba irányuló hívás díjával. További kedvezményt jelent, hogy a hívásfogadás is díjmentes. Az utazás hosszától függően 1, 3 vagy 7 napos csomag választható, melyek közül az utóbbi 1 GB benne foglalt adatforgalmat biztosít. Ráadásul a csomagot bekapcsoló havidíjas előfizetők külföldön is korlátlanul mobilinternetezhetnek a Fon Wi-Fi hálózatán.

A Travel & Surf mobil alkalmazást érdemes még az ország elhagyása előtt letölteni. Előnye, hogy segítségével nyomon követhető a roaming adatforgalom, és használata külföldön is díjmentes. A Travel&Surf roaming csomagok ezen kívül megrendelhetők SMS-ben, a Telekom alkalmazáson keresztül vagy a Telekom honlapján, illetve a www.telekom.hu/adatroaming oldalon is.

Egy másik promóció keretében a Telekom június 1. és augusztus 31. között minden Next díjcsomagban automatikusan elengedi a hanghívásokra és SMS küldésre vonatkozó EU roaming többletdíjat, így például a Next M díjcsomaggal korlátlanul, 0 Ft-ért lehet hazatelefonálni és hívást fogadni az EU-ban. A Next M és XL díjcsomagok mellé továbbra is megrendelhető a rendkívül kedvező EU Plusz havidíjas szolgáltatás.

A roaming használat további feltételei a Telekom honlapján olvashatók.

Ami nincs benne a közleményben az az ár, erről idemásolok egy táblázatot a Telekom oldaláról:

telekom_newtravelandsurf.jpg

A Travel & Surf csomagok elvileg BlackBerry Net szolgáltatás mellé is megrendelhetők, akár a Telekom oldalán, akár az önkiszolgáló ügyfélszolgálaton.

Előfordult már veled, hogy rendeltél valamit utánvéttel az interneten, de nem volt nálad elég készpénz, amikor csengetett futár? Van egy jó hírem: ha van bankkártyád, akkor ez nem lehet probléma többé, ha a BerryBoltban vásárolsz.

Mától még egyszerűbb, még kényelmesebb BlackBerry okostelefont vagy valamilyen kiegészítőt vásárolnod a BerryBoltból, hiszen a webshop új szolgáltatása révén a futárnál lévő bankkártyaterminált használva is kifizetheted* az utánvétes csomagjaidat.

iwl220-smartcard-en-hd.jpg

Ráadásul ez az extra szolgáltatás egy filléredbe sem kerül, és még csak nem is kell szólnod előre, hogy így szeretnél fizetni, tehát elég átvételkor a futárnak jelezned, hogy kártyával fizetnéd ki a termékek ellenértékét. (Persze dönthetsz úgy is, hogy már a webshopban kifizeted bankkártyával a terméket, hiszen a BerryBoltban évek óta elérhető az online bankkártyás fizetés**.)

A BerryBolt szerződött futárszolgálata további előnyöket is kínál a számodra, melyek zökkenőmentes élménnyé teszik a vásárlást, így például a csomag kézbesítése napján e-mailben és SMS-ben is értesítést kapsz a kiszállítás várható időpontjáról, a futárnak fizetendő összegről, illetve a futár elérhetőségéről. Ne feledd, hogy bruttó 25 ezer forint feletti vásárlás, illetve készülékvásárlás esetén a kiszállítás országszerte ingyenes!

A webshop munkatársaival folyamatosan azon dolgozunk, hogy a mostanihoz hasonló kényelmi szolgáltatásokkal a lehető legtöbb vásárlót a BlackBerryhez méltó környezetben és háttérrel szolgáljunk ki. Annyit elárulhatok, hogy a futáros bankkártyás fizetés az idei továbbfejlesztésnek csak a kedzete, ELKÉPESZTŐ dolgok jönnek az év hátralévő részében!

*Elfogadott kártyatípusok a futárnál: MasterCard, Maestro, Visa, American Express

**Elfogadott kártyatípusok a webshopban: MasterCard, Maestro, Visa


A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Új hét, új mobilos oprendszer bétaverzió, azonban a hardcore rajongók számára talán jó hír, hogy ezúttal nem a PRIV-re, hanem az összes korábbi BB10-es készülékre érkezett új tesztrendszer, ami a soron következő 10.3.3-as verzió egyes funkcióinak kipróbálására ad lehetőséget - kizárólag a fejlesztőknek. A 10.3.3.746-os verziószámú béta kiadás autoloadere tehát nem véletlenül érhető el a Dev Alpha letöltési oldalon, az átlagfelhasználók számára erősen ajánlott, hogy várják meg a végleges kiadást, melynek megjelenésére állítólag már csak néhány hetet kell várni.

bb10_heins.jpg

Az új rendszer ezúttal szinte már csak a BlackBerry fő kompetenciájának számító biztonságra fókuszál, azaz nem várható, hogy új funkciók kerülnek majd be a menükbe, vagy éppen (megint) átrajzolják az ikonokat a dizájnerek. Persze azért ahogy az ilyenkor lenni szokás, várható, hogy a rendszerben kijavítanak egy-két, kisebb-nagyobb bosszúságot jelentő hibát - és ugyanez lesz a helyzet a várhatóan jövő év elején érkező 10.3.4-es verzióval is. 

Az új kiadást a hírek szerint megkapja minden, korábbi BB10-es készülék, vagyis a több mint három éve piacon lévő Z10-ek és Q10-ek is, a frissítések terjesztésébe azonban beleszólhatnak a mobilszolgáltatók is, így könnyen lehet, hogy a legrégebbi modellek letesztelésére már nem lesz kapacitás, vagy akarat néhol, szóval a felhasználónak valamilyen alternatíva után kell néznie ahhoz, hogy frissíteni tudja a hároméves okostelefonját.

Via BlackBerry Developer.

süti beállítások módosítása