Tovább folytatódik a BlackBerry jelenleg PRIV-exkluzív androidos alkalmazásainak a javítgatása, legalábbis szinte az összes gyári apphoz jött ma új hibajavító frissítés a Play Áruházba. A BlackBerry tehát továbbra is tartja magát a havi rendszerfrissítések mellett a havi egy-két alkalmazásrelease-kiadáshoz, mely együttesen tevékenyen hozzájárul ahhoz, hogy a PRIV (valamint a későbbi androidos BlackBerryk) az idő előrehaladtával még stabilabb, még hatékonyabb munkaeszközökké váljanak.

hub_playstore.jpg

A ma indult frissítésben egyelőre a gyári kameraalkalmazás és a launcher hiányzik, a többi alkalmazás (Hub, Feladatok, Jegyzetek, Naptár, BlackBerry Services, Névjegyek) a leírás szerint új funkciót nem kapott, csak kisebb hibákat, javítottak, valamint optimalizálták az appok teljesítményét a fejlesztők.

Ha neked is PRIV-ed van, a Google Play Áruházba belépve elérheted a frissítéseket, melyek a megfelelő beállítások esetén automatikusan letöltődnek és települnek a telefonra.

Te vettél észre valamilyen változást az új verziók telepítését követően? Oszd meg a többiekkel itt a kommenteknél, vagy a BerryBlog Facebook-oldalán.

A BlackBerry Messenger funkciói szépen gyarapodtak az elmúlt hónapokban, legyen szó a biztonságos vagy éppen privát kommunikáció hatékonyabb támogatásáról, vagy akár a keresztplatformos videohívásról. Ez utóbbi funkció az iOS-t és Androidot futtató okostelefonok tulajdonosai számára mostantól vált elérhetővé minden régióban, egyelőre tesztjelleggel.

A BlackBerry háttérrendszereinek finomhangolása révén aktivált funkció lehetővé teszi, hogy az iOS-es és androidos eszközökkel rendelkező felhasználók a kiváló minőségű hanghívás mellett immár videohívást is kezdeményezzenek egymás közt, igaz, a minőség egyelőre hagy némi kívánnivalót maga után a rögtönzött tesztek alapján. De egyelőre jóhiszeműen írjuk ezt a tesztüzemmód számlájára.

android_bbmvideo.jpg

Az európai régióban június 14-e óta elérhető bétaprogram minden felhasználónál automatikusan aktiválódik, azaz nem szükséges hozzá a BBM-et frissíteni. A videohívás indítását a chatablak jobb felső sarkában lévő ikonnal lehet kezdeményezni, vagyis mostantól ha erre ráböksz, akkor a rendszer megkérdezi, hogy a partnereddel BBM hanghívást vagy videohívást szeretnél-e folytatni.

Az új funkcióval kapcsolatos tapasztalatokat mi is várjuk, írj ide a kommentekhez, vagy a Facebookra, ahol már csak nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy a 10.000 fős létszámot elérje a közösségünk!

Címkék: video android bbm ios

Nemrég a BlackBerry elszenvedte eddigi talán legfájóbb veszteségét, egyben a márka egyik legnagyobb (ha nem is feltétlenül önszántából) rajongóját: Barack Obamát. Az Egyesült Államok elnöke maga beszélt a BlackBerry-korszak végéről a Tonight Show múlt heti adásában, ahol arról is szó volt, most mivel kénytelen beérni a BlackBerryje helyett. 

A fenti videóban mindenesetre az nem hangzik el, hogy milyen márkájú okostelefont kapott az elnök, aki viccesen megjegyzi, hogy egy ideje már ő volt szinte az egyetlen ember a Fehér Házban, aki BlackBerryt használt, és a telefon ikonikus csipeszes bőrtokja annyira hozzánőtt, hogy talán még ma is ott fityeg az övén. 

Bár a sztori kicsengése kétségtelenül kedvezőtlen fejlemény a BlackBerry számára, Obama azért azt is elárulta, hogy az új telefonja hiába menő, gyakorlatilag semmire sem használható. A biztonsági szolgálat ugyanis annyira lekorlátozta a funkciókat, hogy szinte csak telefonhívásokra alkalmas a meg nem nevezett eszköz.

Hogy akkor mégis mit nyert a cserével az elnök, vagy ahogy rövidítik, POTUS, az nem teljesen világos, lehet, hogy szimplán csak így készül a mandátumának lejártát követő kispolgári életre, és (újra) meg kell tanulnia bizonyos, az életvitelhez tartozó alapvető folyamatokat, mint például az ATM-es készpénzfelvétel, a liftek önálló kezelése vagy éppen a full érintős okostelefonok működése.

Via BlackBerryCentral.

Címkék: blackberry obama

Páran talán emlékeztek még azokra a tavalyi, még a PRIV megjelenése előtt napvilágot látott képekre (az egyiket lásd lent), illetve talán még egy olyan videó is volt, melyeken egy Androidot futtató Passportot lehetett látni - nos egyes híresztelések szerint nem kizárt, hogy ebből a koncepcióból a végén még lesz valami. A BlackBerry eddigi talán legkülönösebb formájú okostelefonja most visszatérhet, immár Androiddal a fedélzetén.

Legalábbis ezt állítja az Nseavoice nevű blog, mely úgy tudja, hogy a Passport 2 (kétlem, hogy ha piacra is kerül, ezzel a névvel jönne) megjelenése a negyedik negyedévben várható, Android 6.0 fut majd rajta, és leginkább a Galaxy Note 6 versenytársa lehet. Már ha a pletykák egyáltalán igazak, és csakugyan készül hasonló mobil a BlackBerry boszorkánykonyhájában.

pp_android.jpg

A BlackBerry idei újdonságairól egyelőre kevés hivatalos információ áll rendelkezésre, új Passport verzióról pedig még csak elszólás szintjén sem lehetett hallani semmit. A Hamburg és Rome kódnevű készülékek közül egyik sem a Passport négyzetes formáját követi, bár a QWERTY-érintőkijelzős hibrid, a Rome valamelyest hasonlít majd a BB10-es csúcsmodellre.

Az sem teljesen kizárt, hogy a hivatkozott blog a Rome-ot tekinti Passport 2-nek, legalábbis az utolsó negyedévre datált megjelenési dátum gyanúsan közel van a Rome vélt megjelenéséhez. Jó nagy tehát a kavarodás, mindenesetre ezt az infót addig se vegye senki sem készpénznek. Ja, hogy meddig? Nem kizárt, hogy a BlackBerry 2017-es első negyedéves üzleti jelentésének jövő heti közzétételével egyetemben lesz egy-két új bejelentése is a cégnek. Meglátjuk, addig is szavazz!

Via Nseavoice.

süti beállítások módosítása