Dual SIM ide- dual SIM oda, itthon valószínűleg nem lesz olyan jó vétel az a még megjelenés előtt álló BlackBerry, melyet kifejezetten az indonéz piacra szánt a BlackBerry első licencpartnere, a PT BB Merah Putih. Nem csak azért, mert az egyébként BBC100-1 -es típus nem kerül forgalomba hivatalosan Európában, hanem egy ebből egyenesen eredő másik probléma miatt is, mely egyébként a gyanúsan olcsó, Kínából importált telefonok zömére éppúgy jellemző.

merahputih_flag.jpg

A helyi hatóságok által nemrég jóváhagyott típus kiszivárgott adatlapja (lásd lent) alapján a legolcsóbb BlackBerry nem támogatja az európai 4G/LTE-hálózatoknál használt B20-as frekvenciasávot, vagyis egy ilyen készüléket Magyarországon használva nem áll rendelkezésre a szolgáltatók teljes 4G-s lefedettsége, ami egyébként éppen a 20-as sáv (ez egyébként a 800 MHz-es digitális hozadéksáv, ha valaki tudni akarja) miatt lehet annyi, amennyi - több mint 98 százalék kültéren a Telekomnak és a Telenornak és több mint 93% a Vodafone-nak.

bbc100-1.jpg

Szerencsére a másik két, általánosan használt európai LTE-sávot támogatja majd az új modell, illetve természetesen telefonálni is lehet vele Magyarországon és a környező országokban, ettől függetlenül bármennyire is csábító lesz az ár, a fentiek miatt erősen meggondolandó a készülék beszerzése itthon.

Érdemes lehet tehát kicsit várnia, vagy gyűjtögetnie azoknak, akik olcsóbb BlackBerryt szeretnének vásárolni, míg vagy a DTEK50 ára csökken, vagy a BlackBerry Mobile piacra nem dob Európában egy olcsóbb típust, ami egyébként egyes pletykák szerint akár még idén megtörténhet.

Via Twitter.

süti beállítások módosítása