A BerryBlog népmese rovata jelentkezik:

Egyszer volt, hol nem volt, a nagy fintech-tengeren túl, ahol a kurta kijelzőjű okostelefon az úr, nos élt ott egy rootolt telefon, meg a gazdája. A gazda végtelenül boldog volt, hiszen a telefon megajándékozta sok olyan funkcióval, melyekben a hagyományos okostelefonok nem dúskáltak. 

-Hinnye, de jó, hogy azt csinálhatok önnön tulajdonommal, amit akarok! -- mondta a gazda, elégedetten megsimogatva telefonja kijelzőjét.

Egy szép napon aztán a gazda úgy döntött, elege van abból, hogy pénzügyei intézéséhez órákat kell sorban állnia bankjánál, az OTP-nél, ezért letöltötte telefonjára a bank mobilos alkalmazását a Play Áruházból. Elindította az alkalmazást, rábökött a regisztráció gombra, ám ekkor előbújt az appból az Ördög, dobbantott egyet kénköves patájával, és emígyen szólt a gazdához:

-Márpedig gazda itt nem lesz semmiféle regisztráció! 

-WTF? - kérdezte a gazda.

ordog.jpg

Az Ördög elővett egy cetlit kabátjának belső zsebéből, megköszörülte torkát, és felolvasta a gazdának: -Felhívjuk figyelmét, hogy készülékének operációs rendszere feltört. Biztonsági okokból a regisztráció ezzel az eszközzel jelenleg nem engedélyezett.

A gazda felettébb meglepődött: -Mivan? Dehogy feltört, bizton állítom, saját kezűleg raktam rá a (Rom) (Kernel) (twrp 3.0.3-0) SM-G9350/Hero2qltechn Debloated HK Firmware (2/08/17)-t!

-Kisfiam, értem én, hogy iszonyú ásznak képzeled magad, de van fogalmad arról, hogy ezzel milyen veszélynek teszed ki a személyes adataidat, és most éppen milyen veszélynek akarod kitenni a pénzügyi adataidat, netán a nagy nehezen összekuporgatott pénzedet?

-Nem te ne Ördög, azt csinálok önnön tulajdonommal, amit akarok! - felelte a gazda.

-Semmi gond, további jó Minecraftozást! - mondta az Ördög, majd kénköves felhővé változva eltűnt, az OTP mobilalkalmazás pedig kilépett.

Ha a telefon nem rootolt lett volna (hanem például androidos BlackBerry), az én mesém is tovább tartott volna...

Címkék: mese otp root
süti beállítások módosítása