A fizikai billentyűzettel ellátott okostelefonok legkézenfekvőbb előnyei közé tartozik, hogy a gombsoron gyorsabban és adott esetben jóval pontosabban lehet gépelni, mint a virtuális billentyűzeteken, viszont tény, hogy míg a virtuális klaviatúrák elég jól testreszabhatók, addig a fix gombsor természetéből adódóan mindig is fix marad. A BlackBerry azért igyekezett korábban figyelembe venni, hogy egyes régiókban a billentyűzetkiosztás akár jelentősen eltérhet attól, amit leginkább az angolszász országokban használnak (vagyis a QWERTY-től), és így lesz ez a KEYone esetében is.

keyone_keyboards.jpg

A BlackBerry Mobile legújabb billentyűzetes okostelefonja is különböző billentyűzet-variációkat kaphat régiótól függően, így a QWERTY mellett lesz QWERTZ (ezt használjuk mi is, bár a BlackBerry erről sajnos nem tud) és AZERTY variáns, valamint a közel-keleti piacra tervezett klaviatúra is. A gombsorokban közös lesz, hogy mindegyik kapacitív érintőpadként működik, valamint a szóközbillentyűbe kerül egy ujjlenyomat-azonosító, ami amellett, hogy a legkézenfekvőbb, a legvagányabb megoldás is a biometrikus szenzor elhelyezésére.

A KEYone gombsora egyébként kicsit különbözik majd az eddig megszokott BlackBerry-klaviatúráktól. Így például a felülete fényes lesz, és a gombok kontúrjai is eltérőek lesznek, de a megrögzött nyomógomb-hívők ezúttal sem fognak csalódni, mivel a gombokon pont olyan kényelmes gépelni, mint a legendás QWERTY-s elődökön.

Az újdonság a jövő hónapban jelenik meg egyes piacokon, a magyarországi premier ezt követően pár héten belül várható.

Via Twitter.

süti beállítások módosítása