Ezzel a poszttal kicsit megint visszarepülünk az időbe, nagyjából négy évet, vagy inkább csak hármat, amikor a BlackBerry éppen azt tervezgeti, hogy a következő generációs BB10-es okostelefon-széria milyen is legyen pontosan. A tervezők letesznek az asztalra egy merőben új koncepciót Windermere néven, illetve egy Z30-utódnak tekintett full touch készüléket, ami itt-ott a Windermere dizájnjegyeit örökli. Ez utóbbi prototípus az Ontario, amiből végül soha nem lett végleges termék, míg a Windermere a Passport nevet kapta a keresztségben.

blackberry-ontario.jpg

Elég szokatlan, hogy egy okostelefon-prototípusról évekkel azután szivárognak ki az első képek, hogy valójában még a piaci bevezetés előtt megpecsételődött volna a sorsa -- az Ontarióval most mégis ez történt. Az egyik CrackBerry meetupon előkerült ugyanis egy már nem működő prototípus a telefonból, amiről gyorsan fotók is készültek, ezeket láthatjátok fent.

Az Ontario egyébként belül leginkább a Passportra hajazott volna, kicsit szerényebb képességekkel. Így például állítólag Snapdragon 800-as CPU került volna a készülékbe, 2 GB rendszermemória mellett. Minden egyéb paramétert homály fed, vagyis az olyan nem elhanyagolható részletek, mint a kijelzőméret- és felbontásról, valamint az akku tervezett kapacitásáról legfeljebb találgatások léteznek. 

Érdekes lehet azért belegondolni, mi lett volna, ha az Ontario végül mégis megjelenik:

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása