Valószínűleg ezek olyan háttérinfók, melyek a nagyközönség számára kevéssé érdekesek, mindenesetre talán érdemes megemlíteni, hogy Magyarországra jelenleg egyféle hivatalos úton érkeznek BlackBerryk a kereskedelmi csatornába.

Az egykoron amerikai, most viszont már kínai tulajdonú disztribútor-óriás, az Ingram Micro magyarországi leányvállalata importálja az országba tömegesen a készülékeket, és ők adják tovább a velük kapcsolatban álló kereskedők, vagy éppen mobilszolgáltatók számára, akik végül eladják a vevőknek (vagyis neked) a mobilt. Minden más a magánimport kategória, vagy legjobb esetben is szürkezóna.

imlogo_new.jpg

Na ennek a cégnek, vagyis az Ingram Micrónak a BlackBerry-termékmenedzserével, Varga Péterrel beszélgetett Bog és Bocha a Trend.fm Szenzor című adásában.

Az adást ide kattintva hallgathatjátok meg.

Az adásban Bogék elsősorban azt próbálták kiszedni a termékmanagerből, hogy miért különleges a KEYone és milyen igényeknek felelhet meg, de Péter többek közt beszélt arról is, hogy a TCL hosszútávú licencmegállapodást írt alá a BlackBerryvel, illetve még idén (várhatóan az év végén) jönnek majd új BlackBerryk a BlackBerry Mobile-tól -- ahogy arra korábban már több, TCL-es nyilatkozat is utalt.

Az interjúban röviden szóba kerülnek még a magyar, illetve a kelet-európai piac sajátosságai is. Ez az a pont, ahol én még szívesen hallgattam volna egy-két kiadható belsős infót, hiszen ha valahol, akkor itthon aztán vannak vicces "sajátosságok", de nem akarok telhetetlen lenni, ez az adás elsősorban a KEYone-ról szólt, és ha meghallgatod, valószínűleg számodra is tartogat néhány érdekességet.

Via Trend.fm

süti beállítások módosítása