Hiába volt kénytelen elhalasztani a rajtot áprilisról májusra, majd júniusra a BlackBerry okostelefon-brandet licencelő, illetve a készülékeket gyártó TCL, úgy fest, hogy állandósult a hiány a rajtra a KEYone-ból, a legújabb androidos BlackBerryből. Bár az állandó, mesterségesen gerjesztett készlethiány lehet ügyes marketingtrükk is (van olyan gyártó, amelyik rendszeresen eljátssza), egyre inkább az az érzésem, hogy jelen helyzetben inkább valamilyen, a képletbe előzetesen nem kalkulált elem okozhatja a hiányt.

bestbuy_keyone.jpg

Mert ugyan a KEYone már több régióban is kapható, a nyugati piacokról érkező hírek alapján úgy tűnik, hogy a BlackBerry Mobile gyakorlatilag heti szinten próbál tűzet oltani egyes értékesítőknél, pár tucattól néhány száz darabig terjedő készletbővítéssel. A legnagyobb amerikai műszaki kereskedelmi lánc például tegnap alig egy órával azután jelezte, hogy kifogyott a KEYone-okból, hogy kitette weblapjára az információt: újra elérhető a készülék.

A helyzet máshol sem sokkal jobb, Amerikában ráadásul a CDMA-hálózatra tervezett változatok még meg sem jelentek a boltokban, ami kapásból több mint százmillió potenciális vásárló számára elég problémássá teszi a KEYone beszerzését.

És ami minket, kelet-európaiakat illet: ne ringassa senki magát abba az illúzióba, hogy a készlethiány nem lesz kihatással a magyar piacra, így a KEYone forgalmazása várhatóan elég döcögősen indul majd itthon is -- várhatóan a következő hetekben. Amint lesz közelebbi infónk, természetesen szólunk.