A címben szereplő állítást nem én találtam ki, hanem - nem fogjátok kitalálni - az egyik legnagyobb független windowsos portál, a Windows Central, mely tegnap hosszú cikkben áradozott a KEYone-ról, és hogy mennyire verhetetlen az új BlackBerry, ha a mobilos Office 365-tel, pontosabban az Office alkalmazásokkal akar komolyan dolgozni az ember. A cikk egészen odáig merészkedik, hogy kerek-perec kijelentse

bárcsak valaha készült volna Windows 10 Mobile-ra épülő okostelefon hardveres QWERTY billentyűzettel.

Ami mint tudjuk most már végképp az utópia kategória, de most nem is ez a lényeg, szóval kanyarodjunk csak vissza a cikkre, amiben a szerző dacára annak, hogy bevallottan vannak ellenérzései az Androiddal kapcsolatban, oda-vissza dicséri a KEYone-t.

word_on_keyone_wc.jpg

Többek közt leírja, hogy:

  • Az egyre fejlettebb prediktív algoritmusoknak köszönhetően az üvegen gépelés továbbra is szívás, már ha az ember nem kétszavas chatüzenetekben gondolkodik, hanem hosszabb szöveget, táblázatot akar szerkeszteni.
  • A KEYone touchpadként is funkcionáló billentyűzetével a mobilos szövegszerkesztés valóságos felüdülés. (szerk. - van ám Alt és programozható Ctrl fizikai gomb is a KEYone-on, csak szólok)
  • Ha mindehhez hozzáadjuk a programozható gyorsbillentyűket, az őrült akkus üzemidőt és a szóközben elhelyezett ujjlenyomat-szkennert, egy mobilos produktivitásra kihegyezett szörnyeteget kapunk.

Ha ez a cikk mondjuk a CrackBerryn jelent volna meg, azt mondanám -- azon kívül, hogy minden szavával egyetértek --, hogy persze-persze, az elvakult rajongók hajlamosak kicsit szemellenzősen nézni a világot, de mondom mégegyszer, a Windows Central hozta le az írást.

Mondjuk pár évvel ezelőtt sokat nem tettem volna rá, hogy valaha ilyen cikk megjelenhet az egyik legnagyobb windowsos rajongói oldalon, de az élet szolgált már ennél furcsább fordulatokkal is, nem igaz?

Via Windows Central.