Mostanában viszonylag kevés jó hír érkezik a BlackBerry 2013-ban útnak indított, az eltelt időben pedig érdemei dacára méltatlanul háttérbe szorult BlackBerry 10 operációs rendszer háza tájáról, de ez persze nem jelenti azt, hogy megállt az élet - most éppen a WhatsApp gondoskodott arról, hogy a BB10-es készülékeke tulajai még legalább fél évig ne érezzék teljesen mellőzöttnek magukat.

whatsapp_bbworld.jpg

A Facebook tulajdonában lévő chatplatform tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a BB10-es kliens működését további fél évig garantálják, ezzel az eredeti tervekhez képest egy év haladékot kap a platform, hiszen már tavaly év végén meg kellett volna szűnnie a BB10 (és többek közt a Symbian) platformok támogatása. Arról nem esett szó, hogy lesz-e a jelenleginél újabb kliens valaha ezekre a platformokra, de a magam részéről komoly téteket azért nem tennék rá.

Ennyi ideje van tehát a hardcore WhatsApp-felhasználóknak BB10-en, hogy valami alternatíva után nézzenek, ami lehet vadonatúj chatplatform, egy új, alternatív kliens, ad abszurdum egy új telefon. Ez utóbbival kapcsolatos vicces részlet, hogy a BlackBerry Mobile (ami ugye a kanadai BlackBerrytől és a BB10-től független cég) tegnap a különböző közösségi csatornákon igyekezett közzétenni, hogy a KEYone--ra természetesen semmiféle határidő nem vonatkozik sem a WhatsAppot, sem más androidos appot tekintve. Látszik tehát, hogy van még bőven mit tisztázni azzal kapcsolatban, hogy ebben az átmeneti időszakban mit is tudnak a piacon lévő BlackBerryk, milyen rendszer fut rajtuk és ki fejleszti azt a rendszert.

Címkék: whatsapp bb10
süti beállítások módosítása