Azt hiszem minden valamit magára adó mobilgyártóval (vagy márkával) előfordult már, hogy a tervezés vagy a gyártás során nem gondoltak át mindent eléggé a srácok, amit a végén a vevők egy része (vagy éppen az összes vevő) szívott meg. A BlackBerry Mobile első, éppen ezért kiemelt fontosságú gyártmánya, a KEYone sem kerülhette el a sorsát, a kijelzőt bizonyos szériáknál nem sikerült eléggé a helyére ragasztani, így szépen kipotyogott a helyéről, olykor minden különösebb erőhatás nélkül. A gyártó elnézést kért, és megígérte, hogy változtat az összeszerelési fázison, hogy ilyen hiba ne fordulhasson elő többet az újabb szériákban.

Az új kijelzőillesztés elég jól sikerült, legalábbis ez derül ki a JerryRigEverything kontratesztjéből -- ha emlékeztek, ez az az őrült faszi, aki minden keze ügyébe kerülő készüléket brutálisan megsemmisít, és ő volt az, akitől az egész ragasztógate-botrány kigyűrűzött. Most megkaparintott egy újabb KEYone-t, aminek éppúgy megpróbálta kivenni a kijelzőjét, mint az első példánynak. 

Nem igazán sikerült neki.

Vagyis sikerült, de hiába melegítette a készülék peremeit (a ragasztók többnyire hőre engednek), hiába feszegette, végül csak a panel teljes megsemmisülésével lehetett eltávolítani a helyéről az LCD-t. Job well done.

Egyébként óvva intenék minden KEYone-tulajt attól, hogy pánikba essen, ha esetleg korai példánnyal rendelkezik. A BerryBolt tapasztalatai szerint ez a hiba továbbra is csak elenyésző mértékben jelentkezik, másrészt meg minden (legális forrásból származó) KEYone-ra két év gyártói jótállás vonatkozik, ami természetesen fedi a kieső kijelző problémáját is.

süti beállítások módosítása