Krypton eddig csak egy szomorú sorsra jutott planéta volt az univerzumban (meg a periódusos rendszer egyik eleme), melynek leghíresebb szülötte kétségtelenül Superman, mostantól viszont már biztos, hogy egy BlackBerryt is takar ez a kódnév. Az nagyjából eddig is nyílt titok volt, hogy a BlackBerry Mobile két új készüléket is piacra kíván dobni a közeli jövőben (értsd pár hónapon - fél éven belül), az egyiket Krypton néven emlegetik, a másikat pedig csak Junóként. Előbbire most már az amerikai hírközlési hatóság, az FCC is áldását adta.

krypton-logo.jpg

A szervezet honlapján szereplő dokumentumokban tűnik egyébként fel először a Krypton név, ami nem az új BlackBerry végleges neve lesz, hiszen azt valószínűleg csak a megjelenés előtt közvetlenül, valamikor októberben fogja az orrunkra kötni a gyártó. Addig is kábé annyit tudni róla, hogy BBD100-x típusszámozással lesz ellátva, és nagyjából ezeket fogja tudni: 

  • Teljes érintőkijelzős megoldás, 1920x1080 pixeles felbontású panellel
  • Snapdragon 625 (vagy 626) rendszerchip
  • 4 GB memória
  • 4000 mAh-s akkumulátor
  • Csepp- és porálló kialakítás
  • Home gombba épített ujjlenyomat-azonosító

Vagyis egy full touch KEYone-ról beszélünk, gyaníthatóan kicsit a KEYone-hoz is hasonlító formavilággal. Az FCC oldalára felkerült, kimaszkolt fotó mindenesetre sok mindent nem árul el a dizájnról, de azért megmutatom nektek, aztán lehet spekulálgatni, hogy vajon mi van a fehérség alatt:

krypton_fcc_maszk.jpg

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása