A BlackBerry Messengert fejlesztő és üzemeltető Emtek úgy tűnik, nem bízza a véletlenre, hogy a platform milyen ütemben bővül a következő hónapokban és években, ezért az egykor kizárólag chatkliensként működő alkalmazás az elmúlt időszakban elképesztő sok változáson ment keresztül. És ezzel még koránt sincs vége a fejlődésnek, legalábbis a BBM legfrisebb, androidos bétájába egy rakat olyan újdonság került, melyek vonzóbbá és használhatóbbá teszik a platformot - főként a fiatalok körében.

bbm.jpg

Így az utóbbi időben amúgy is szépen átgyúrt interfész tovább változik, modernebbé és egyszerűbbé válik, megjelennek az animált matricák (mellesleg már több mint ezer matricacsomag érhető el BBM-hez), jobb lesz a videomegosztó képessége a programnak, illetve a csoportok kezelése is fejlődik. További újdonság, hogy ingyenessé válik egy korábban fizetős funkció, az egyedi PIN, ami a nehezen megjegyezhető, számokból és ABC-karakterekből álló PIN-t váltja le.

Mondjuk úgy, hogy ez utóbbi változás eléggé alapvető az eleve kissé bonyolult beléptetést és felhasználóazonosítást használó BBM-nél (BlackBerry ID-vel vagy telefonszámmal jelentkezel be, de valójában ezek egyike sem a felhasználói neved).

Az egyik legnagyobb adósság, a PC-s kliens kapcsán továbbra is nagy a hallgatás, bár mivel a BBM ázsiai célközönsége voltaképpen az okostelefonját használja PC helyett (és teszemazt soha nem volt PC-je és nem is tervez vásárolni), ezért nem csodálom, hogy nem kapkodja el ezt a fejlesztést az Emtek.

A BlackBerry Messenger új androidos verziójának megjelenése a fent taglalt újdonságokkal valamikor a következő hetekben várható.

Címkék: béta android bbm

Már jó ideje hallani mindenféle mendemondákat arról, hogy az idén év elején gyakorlatilag végleges formát nyert, ám csak mostanában forgalomba került BlackBerry KEYone még 2017-ben boltokba kerülhet kicsit átalakított külsővel és belsővel. Egyes források annyira kész tényként kezelik a kérdést, hogy szerintük már csak a "mikor", legfeljebb a "hol" kérdése lehet nyitott.

A különféle források abban egyetértenek, hogy az új kiadás teljesen fekete lesz majd, mi több, a héten már elcsípett fotó is került az internetre erről a variánsról, ami csakugyan úgy néz ki, mintha befestettek volna egy KEYone-t teljesen feketére (még a gombsorok közti ezüst sáv is fekete lett). A BlackBerry múltjában azért volt már példa ilyesmire, például a szép emlékű Bold sorozatból a 9700-as és a 9780 között külsőre éppen az volt az egyetlen különbség, hogy az egyik króm, a másik fekete kerettel jött - belül azért volt még más is, ami különbözött.

black_keyone.png

A pletykák szerint így lesz ez a fekete KEYone-nal is, ami az eredeti változathoz képest állítólag több rendszermemóriát (3 helyett 4 GB) és dupla akkora háttértárat (32 helyett 64 GB) kap majd. Ha pedig a fekete KEYone egyenlő lesz azzal a típussal, amit az indiai piacra gyártanak (merthogy ilyen pletyka is terjed), akkor egy helyett két SIM-et is tud majd fogadni.

A BlackBerry Mobile persze semmit nem kommentál, én is hülye lennék a helyükben nyilatkozni a témában, pláne mivel az "eredeti" KEYone éppen csak piacra került, jól is fogy, nem nagyon indokolt máris leváltani egy picivel erősebb modellel.Ti mit gondoltok?

Via BlackBerrys.ru

süti beállítások módosítása