A BlackBerry tavaly decemberben jelentette be, hogy a BlackBerry World alkalmazás-piactér 2019. december 31-ével bezárja a kapuit, vagyis a BBOS és BB10 platformot egykoron alkalmazásokkal kiszolgáló hivatalos storefront megszűnik. Bár addig még csaknem két év van hátra, a BlackBerry World már most is gyakorlatilag tetszhalott állapotban van, a benne lévő alkalmazások támogatása gyakorlatilag nem létezik, a frissítések elvétve érkeznek csak. Áprilistól pedig még annak a fejlesztőnek is elmegy majd a kedve a frissítéstől, aki eddig sikeresen pénzt tudott csinálni a platformon. 

Április 1-től ugyanis nem lehet majd alkalmazásért fizetni a BlackBerry Worldben.

Aki akarja, megváltoztathatja az alkalmazását úgy, hogy azon belül más fizetési platformot használ (pl. PayPal-en keresztül direktben kér pénzt a fejlesztő bizonyos funkciók aktiválásáért cserébe), de a lényeg, hogy áprilistól semmilyen fizetési tranzakciót és elszámolást nem támogat majd a BlackBerry a saját piacterén.

blackberry_world.jpg

Mivel mostanra aligha valószínű, hogy bármilyen bevétele származna egy fejlesztőnek egy BB10-es vagy BBOS-es appból, ezért jó eséllyel az alkalmazásokat nem fogja senki átalakítani, ami vagy azt jelenti, hogy -- a fejlesztő döntése alapján -- az addig fizetős app ingyenessé válik, vagy eltűnik a BlackBerry Worldből. Utóbbi egyébként az alapértelmezett. Aki korábban megvásárolt valamilyen fizetős appot, az természetesen továbbra is használhatja majd. Itt az ideje, hogy kiderítsük, ez titeket hogy érint. Szavazzatok!

süti beállítások módosítása