A BlackBerry minden hányattatása ellenére ma is egy igazi love brand, bár azt azért kár lenne tagadni, hogy a márka rajongói bázisa jelentősen megcsappant az utóbbi években. Ez egyébként kicsit öngerjesztő folyamat is, hiszen egy menő cég termékei iránt könnyű rajongani -- az igazi keményvonalas hívek viszont akkor is ragaszkodnak a céghez, ha padlón van. 

fanleague.jpg

Szerencsére a BlackBerry minden jel szerint már túlvan a mélyponton, most pedig az ikonikus készülékeket gyártó BlackBerry Mobile igyekszik kihasználni a rajongói bázisban rejlő potenciált. A tulajdonos TCL Communications ma meghirdette a BlackBerry Smartphone Fan League nevű akciót, ami lényegében egy rajongói aktivitáson alapuló verseny, méghozzá a közösségi médiára támaszkodva.

A verseny lényege nagyjából abból áll, hogy a rajongók az alapján kaphatnak pontokat, hogy milyen aktívak a Facebookon és a Twitteren, milyen jól válaszolnak különféle kvízkérdésekre, mennyire vonnak be másokat ebbe az egészbe, vagyis mennyire jól terjesztik az igét. A BlackBerry Mobile révén a megszerzett pontok alapján rendszeresen részesülhetnek különféle brandelt ajándékokban, a legjobbak markát pedig BlackBerry okostelefonok is üthetik. A gyártó időről-időre felmérésekre is meginvitálja a résztvevőket, így a márka fanatikusai segíthetnek abban, hogy a jövőben készülő új termékek tökéletesebbé váljanak. 

A rajongói versenyre itt lehet jelentkezni, a dolog egyetlen szépséghibája, hogy jelenleg csak az Egyesült Államokból, Kanadából vagy Angliából fogadnak el jelentkezéseket. Ha egyszer Magyarországra is kiterjedne majd a verseny, itt mindenképpen szólunk majd.

süti beállítások módosítása