Elég régóta nyílt titok, hogy a BlackBerry Mobile-nál javában dolgoznak a tavaly tavasszal bemutatott KEYone utódján, ám mindeddig szokatlanul nagy volt a csend a gyártó háza táján az újdonság kapcsán. Olyannyira, hogy a cég még azt a luxust is megengedte magának, hogy a Mobile World Congressen gyakorlatilag semmit nem jelentett be. Az új QWERTY-s zászlóshajó vitorlája lassan szelet fog azért, az állítólag a nyáron érkező újdonságról pedig megjelentek az első, nem hivatalos renderek a SlashLeaks jóvoltából.

athena_1.jpg

athena_2.jpg

Gyorsan szeretném leszögezni, hogy a fenti képek nem a BlackBerry Mobile-tól származnak, a cég semmilyen formában nem erősítette meg, hogy ez lesz a KEYone utód, azonban több apró részlet is arra utal, hogy a képeken látható nyomógombos telefon lehet a trónörökös, KEYone 2, KEYone X vagy KEYtwo, ahogy tetszik (a belső kódneve egyébként állítólag Athena). 

A renderek alapján ezúttal egy lényegesen szögletesebb mobillal lehet dolga a QWERTY-rajongóknak, a külső bizonyos szempontból olyan, mintha összegyúrtak volna egy KEYone-t és egy Motiont. Így például utóbbitól lett átörökítve a sötétszürke alumínium keret, illetve az oldalsó gombok és a SIM-tálca elhelyezése, meg a felső hangszórórács. Nem lennék különösebben meglepve azon sem, ha az új típus éppúgy víz-és porálló lenne, mint a Motion, bár a billentyűzet alighanem komoly kihívások elé állítja a tervezőcsapatot e téren.

A képeken látható készülék valamivel vékonyabbnak is tűnik az eredeti KEYone-nál, bár lehet, hogy ez csupán optikai csalódás, illetve ugyanúgy USB Type-C csatlakozója van, mint az elődmodellnek, valamint rendelkezik 3,5 milliméteres jack bemenettel.

A KEYone kamerájával kapcsolatosan eddig sem volt túl sok panasz, de a hátlapot elnézve ezen a téren is lesz, lehet valamiféle előrelépés, mivel a telefon hátoldalán két lencse (és két szenzor) található, ami manapság elég divatos elrendezés, és (állítólag) részletesebb, gyér fényviszonyok mellett is szebb képek készíthetők ezáltal.

Bár hangsúlyozom, hogy a képek nem hivatalos forrásból származnak, ha tényleg ez lesz a KEYone utódja, akkor a belső fejlesztésekkel (jobb, modernebb processzor, több memória, újabb Android-verzió) mindenképpen előrelépés történik. Nekem legalábbis tetszik ez a külső, te pedig lent szavazhatsz, hogy bejön-e.

Via SlashLeaks.

süti beállítások módosítása