Nem kell százával telepítenie az appokat ahhoz az embernek, hogy rájöjjön, az Android értesítési felülete kissé kaotikus, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy túl sok mindenről igyekszik tájékoztatni a rendszer, aminek a végén az aki sokat markol keveset fog elven aztán pont a lényeg vész el. A BlackBerry saját fejlesztésű androidos launchere most ezen próbál tekerni egy kicsit, felajánlva azt a lehetőséget, hogy mostantól a kezdőképernyőn lévő ikonra bökve is láthatóvá válnak az értesítések. Valahogy így:

notification-press-and-hold.jpg

Egész pontosan annak az appnak az értesítései, melynek az ikonjára rábök az ember. Az aktív értesítéseket ugye eddig is jelezte a kis "BB-csillag" szimbólum, ez a mostani frissítéssel annyit változik, hogy több infót is szerezhetünk arról, ki írt ránk Messengeren, vagy kitől kaptunk e-mailt, mindezt anélkül, hogy megnyitnánk az appot, vagy lehúznánk az értesítési sávot.

Mondjuk én elég jól elvagyok az androidos értesítési rendszerrel, mely kis finomhangolás után azért elég jól az ember keze alá dolgozik, de az új launcherrel debütáló újszerű értesítési nézet azért elég jópofa, már ha az ember hozzászokik, és készségszinten használni kezdi.

Az új BlackBerry Launcher több más app-frissítéssel (DTEK, BlackBerry billentyűzet stb) együtt letölthető a Google Play Áruházból.

Fotó via CrackBerry.

süti beállítások módosítása