A BlackBerry Hub+ szolgáltatáscsomagjába tartozó Privacy Shade alkalmazás szerintem az egyik legjobb, személyes információk felett őrködő app, ami valaha okostelefonokhoz készült. A lényege kb annyi, hogy bekapcsolást követően a rendszer kijelző jelentős részét kimaszkolja, vagyis hiába próbálja valaki lelesni a mobilról mondjuk a metrón netán egy tárgyaláson az e-maileket vagy chatüzeneteket. A Privacy Shade tegnap frissült a Play Store-ban, és egy újabb, a személyes adatok további védelmére szánt funkcióval gazdagodott.

Ez a Redactor mód, ami felfogható egyfajta negatív szövegkihúzónak, vagyis inkább szövegeltüntetőnek. Ha már veled is előfordult párszor, hogy szerettél volna megosztani egy képernyőképet a mobilodról, de éppen ott volt egy mobilszám, e-mail cím netán név, amit nem szerettél volna világgá kürtölni, akkor a Redactor módot neked találták ki. 

redactor_edited_1.png

Bár a szenzitív adatok egy képszerkesztővel is eltüntethetők egy screenshotról, a Redactor funkcióval minden eddiginél könnyebb az érzékeny információk eltávolítása (elég az ujjaddal kihúzni az eltüntetendő szöveget, eredményt lásd a fenti screenshoton), az app ráadásul le is tudja menteni a képernyő tartalmát (természetesen a kitakart részekkel) és azonnal meg is tudja osztani. 

Nem azt mondom, hogy a Redactorral a BlackBerry újra feltalálta a spanyol viaszt, ezzel a funkcióval azonban további védelmet kaphat a privát szféra, ami soha nem volt még olyan releváns, mint napjainkban.

A Redactor móddal kiegészült Privacy Shade androidos BlackBerrykre ingyenesen letölthető, más androidos készülékekre pedig a Hub+ csomag részeként használható, 30 nap próbaidőszak eltelte után előfizetéssel.

Szerezd meg: Google Play

süti beállítások módosítása