Alig egy órája ment le a BlackBerry Classic New York-i bemutatója, máris előrendelhetővé vált a kanadaiak újdonsága nem csak tőlünk nyugatabbra, hanem itthon is! A BerryBolt kínálatában várhatóan január második felében jelenik meg a készülék, szokás szerint szolgáltatófüggetlen változatban, két év gyári jótállással és szakértői támogatással, de aki nem akar lemaradni róla az első körben, az jobb, ha már most leadja rá a megrendelést*!

classic_front.jpg

A BlackBerry Classic termékoldalát itt találjátok, a készülék az előzetes híreknek megfelelően 139.990** forintos bruttó áron kerül forgalomba a fenti paraméterekkel.

A készülékhez passzoló eredeti, gyári tartozékokra viszont egyetlen napot sem kell várni, hiszen a Classichoz mától a teljes tartozékportfólió elérhető raktárról a BerryBoltban, így választhattok a telefonhoz többek közt gyári bőrtokot, szilikontokot, kijelzővédőt, illetve nem árulok el nagy titkot azzal, hogy hamarosan dokkoló is bekerül a kínálatba, erre azonban egy kicsit még várnotok kell. A Classic-kompatibilis kiegészítők közül itt csemegézhettek.

*A megrendeléseket a beérkezésük sorrendjében szolgáljuk ki.

**Az ár a hivatalos MNB euróárfolyamtól függően változhat.

A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Címkék: blackberry classic berrybolt

Egyszer a Passport launch kapcsán szeptember 24-én (úristen, de rég volt!) már sikerrel működött, úgyhogy a BlackBerry Classic premierje során is folyamatosan frissülő blogposzttal jelentkezik a BerryBlog a 24liveblog.com jóvoltából.

bepart.jpg 

A régi klasszikusokat idéző okostelefon egy kelet-európai idő szerint délután négy órakor kezdődő rendezvényen debütál, három országban egyszerre. Ebből az amerikai rendezvényt követjük figyelemmel, ahol remélhetőleg lesz sok John Chen - sziporka, trackpad, Brickbreaker, ám annál kevesebb dealbreaker.

A feed automatikusan frissül, nem kell folyamatosan nyomkodni az F5-öt.


Még mielőtt nagyon belemelegednénk a ma délutáni Classic leleplezésbe, egy szolgálati közlemény, elsősorban tőzsdézőknek, illetve a tőzsdepiacokhoz értőknek: a mai kereskedési nap a New York-i Értéktőzsdén, vagyis a NASDAQ-on már mindenképpen történelmi jelentőségű lesz, mivel a kereskedés végét jelző harangot ma a kanadai cég fogja megkongatni.

nasdaq_mina_2012.jpg

Pontosabban a BlackBerry pénzügyi vezérigazgató-helyettese, James Yersh adja le a jelzést (a fenti kép csak illusztráció) helyi idő szerint pontban délután négykor - szerintem egyébként ez lehet minden pénzügyi vezérigazgató-helyettes egyik gyermekkori álma, szóval Yersh igazán szerencsés fickó. Úgy hírlik, hogy a BlackBerry ma a Classic startja mellett eldurrant még egy meglepetést, ami ki tudja, talán a papírok árfolyamára is hatással lehet (ha nem jönne be, ne engem hibáztassatok!).

Jó kereskedést mindenkinek, akit meg csak a hardver érdekel, az is jöjjön vissza ide négy körül, akkor kezdődik az élő tudósítás a Broadwayről -- a BerryBlogon is.

A harangozásról nem lesz élő tudósítás, legalábbis nem itt, de a NASDAQ oldaláról természetesen bárki nézheti a közvetítést. 

Via NASDAQ.

Címkék: blackberry nasdaq bbry

Azt hiszem, a BlackBerry Classic holnapi rajtja ezek után már tényleg csak holmi formalitás, reggel kijött a hivatalos teaser videó (persze nem hivatalos úton), most meg már a világ legnagyobb online webshopjában, az Amazonon is előrendelhető a készülék, amit holnaptól szállít az áruház annak, aki leszurkol érte 450 dollárt (mielőtt még valaki nagyon belelkesülne az átszámított összeg láttán, ezt a terméket nem szállítja Magyarországra az Amazon).

Az amazonos termékoldalon van fenn egy rakás hivatalos fotó is a készülékről, ezeket a fenti galériában láthatjátok, meg fent van az a bizonyos nyálcsorgatós videó is, amit a reggeli posztba ágyaztam be nektek. 

Az Amazont érdemes lesz egyébként figyelni a következő hetekben, általában jól mutatja az érdeklődést egy-egy típus iránt a hozzászólások, vásárlói vélemények mennyisége, illetve az átlagos pontozás, no meg az, hogy az aktuális eladási toplistán éppen hogy áll az adott készülék.

Címkék: amazon blackberry classic

Már csak egy nap, és hivatalosan is lehull a lepel a BlackBerry vadonatúj retrotelefonjáról, a klasszikus irányzatot képviselő Classicról (nomen est omen). Megrögzött BlackBerry-hívők és fanatikusok egész tömege várja már nagyon régóta ezt a telefont, a felfokozott érdeklődést pedig jól jelzi, hogy néhány amerikai webshopban már az előrendelés során elfogyott a készlet, ami nyilvánvalóan nonszensz, vagy legalábbis ügyes marketingtrükk.

A Classic premierjét természetesen a BerryBlog is nyomon követi majd, ám addig is itt van a holnapi nap főszereplője, teljes életnagyságban, egy minden bizonnyal véletlenül kiszivárgott videón, úgyhogy holnap, amikor John Chen levetíti New Yorkban már szinte nem marad más újdonság hátra, mint a hongkongi standup.

Via N4BB.

Címkék: premier blackberry classic

Tegye fel a kezét, aki mobilozás (szöveges üzenetek írása, chatelés stb.) közben ne került volna nem várt kontaktusba valamilyen tereptárggyal, netán más emberekkel. Elég, ha pár másodpercre eltereli a figyelmet a mobil, máris megtörténhet a baj egy hirtelen felbukkanó lépcsőfok, pocsolya, vagy valami még gonoszabb, még büdösebb dolog miatt. Szerencsére a Heads Up! fejlesztői gondoltak ránk, az alkalmazás pont az ilyen kellemetlen afféroktól védi meg a mobilozót.

headsup.jpg

Az app a terepakadályok elkerülése érdekében segítségül hívja a minden mobilon megtalálható kamerát, így a szöveget gyakorlatilag a kameraképre írhatja az ember, vagyis miközben a mobiljára mered, folyamatosan látja, mi kerül a lába elé. Ne mondjátok, hogy nem zseniális az ötlet! 

Az így begépelt szöveget aztán a BlackBerry 10 share frameworkjén keresztül gyakorlatilag bármilyen alkalmazással meg lehet osztani, szóval lehet belőle akár SMS, vagy Facebook-poszt is. 

A Heads UP! letölthető bármelyik BB10-es készülékre a BlackBerry Worldből, az app ára 0,89 euró, ami szerintem azoknak igazán bagatell összeg, akik pucoltak már le körömkefével kutyaszart a cipőjükről, vagy estek hasra lépcsőn -- mindezt amiatt a nyamvadt mobil miatt.

(Aki meg nem akar folyamatosan a mobiljára meredni gépelés közben, az szerezzen be egy QWERTY-s BlackBerryt és tanuljon meg rajta vakon gépelni.)

Címkék: heads up alkalmazásajánló