Kétségtelen, hogy a BlackBerry nem tartozik a legmenőbb okostelefon-márkák közé, jóllehet a RIM többször is próbált már kitörni abból a csapdából, amit tulajdonképpen saját magának állított fel a márka létrehozásakor. Volt szponzori próbálkozás Bonóékkal, ami már csak azért is érdekes, mert az íreket anno az Apple is behálózta, illetve a BlackBerry6 bevezető kampányában központi szerepet kapott a Black Eyed Peas is, hogy mást ne említsünk.

A tengerentúlon teljesen természetes jelenség, hogy BlackBerrykkel glasszálnak a celebek, sőt, állítólag maga Obama is, akinek megválasztása során talán a legjobb ingyenreklámot kapta a kanadai cég. A márka emellett a fiatalok körében is nagyon népszerű, a text-freakek még mindig kényelmetlenül érzik magukat az érintőkijelzőn - persze ez idővel biztosan változni fog, de erre láthatóan már a RIM is készül.

És hogy mi újság itthon? Természetesen nehéz az iPhone és a brutálisan erős androidos felhozatal mellett megkapaszkodnia bárkinek is, ettől függetlenül jómagam jártamban-keltemben azért több távközlési szakembernél, újságírónál és úgy általában egyre több olyan embernél látok BlackBerryt, akinek egyszerűen csak egy jó nyomógombos készülék kell. Becslések szerint néhány tízezer BlackBerry lehet itthon használatban, javarészt céges környezetben, az okostelefon-platformok versenyében lényegében sereghajtó a márka.

A BerryBlog nem titkoltan azzal a céllal jött létre magánkezdeményezésként, hogy a platformot népszerűsítse ebben a viszontagságos helyzetben, egy olyan országban, ahol a divat és a hype különösen erősen jelen van - egy gyakorlatilag kétpólusúvá vált világban.