Félreértés ne essék, a világért sem akarnánk azt a látszólagos ellentétet szítani, miszerint az Apple és a RIM esküdt ellenségek, láttátok tegnap, Justin Bieber zsebeiben is megfér valahogy egymás mellett az iPhone és a BlackBerry. Attól függetlenül tehát, hogy Mike Lazaridis és Steve Jobs olykor jókat odamondanak egymásnak a nagy nyilvánosság előtt, a RIM természetesen ugyanúgy számít vevőkre az Apple-hívők táborából.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy elkészült végre a Desktop Software új Mac-es kiadása, mely a 2.0.0.64-es verziószámot viseli, és a telepítése után immáron az Apple számítógépei segítségével is majdnem olyan jól működik a BlackBerryk szinkronizálása, mintha PC-t használnánk. A frissítés egyébiránt mindenképpen szükséges ahhoz, ha BlackBerry OS6-os készülékünket akarjuk szinkronizálni egy Mac-kel, illetve akkor, ha megunt BlackBerrynket újra akarjuk cserélni (ami azt feltételezi, hogy valami különösen perverz okból kifolyólag Mac tulajdonos létünkre még mindig nem estünk az iPhone bűvkörébe).

Mindegy is minek a bűvkörébe kerülünk, az a jó, ha van választási lehetőség, miért ne használhatná valaki a Macintoshával a BlackBerryjét - ehhez most jó segítség az új Dekstop Software, mely letölthető a RIM weboldaláról.