Nem vagyunk kifejezett hívei az árlisták folytonos böngészésének, a BlackBerryk valahogy nem azok a telefonok, melyekre kinyomtatott árlistával a kezükben vadásznak a leendő tulajok. Néha azonban muszáj megnézni, hogy alakulnak a szolgáltatói árak, annál is inkább, mert olykor érdekes anomáliákat lehet felfedezni az árlistákban.

Itt van példának okáért a T-Mobile MédiaMánia akciós árlistája, ami a nemrég piacra dobott Curve 3G-t és a 9700-es Boldot tartalmazza - valószínűleg eleve ez az a két BlackBerry, amiből a T-Mobile raktáraiban a legtöbb van. Lehet, hogy a Boldból túlontúl sok is akad, vagy kedvező beszerzési áron kapják a mobilt, így vagy úgy, de érdekes mindenesetre, hogy MédiaMánia XL és L díjcsomagokkal és két év hűségidővel a Curve 3G egy tizessel drágább, mint a Bold.

Mindez annak fényében felettébb különös, hogy minden más előfizetéssel, szintén két év hűséggel amúgy harmincezerrel drágább a Bold 9700 a Curve 3G-nél.

Mondjuk árazás tekintetében nem érdemes tanácsot kérniük egymástól a mobilszolgáltatóknak, a Telenornál ugyanis például ugyanannyiba kerül egy Bold 9700-es a havi 15 ezerbe kerüllő MobilKvartett 3000-rel, mint a tizedannyit érő 35 perc tarifacsomaggal (ráadásul mindezt úgy, hogy a MobilKvartettre a weboldal szerint nem is lehet tarifahűséget vállalni).