Érdekes, exkluzív hírrel szolgált ma a Boy Genius Report, mely állítja, több, RIM-hez közeli forrásból is megerősítették számukra, hogy a kanadai gyártó keresztplatformossá kívánja tenni a jelenleg kizárólag csak BlackBerryken elérhető BlackBerry Messenger azonnali üzenetküldő szolgáltatást. Mindez azt jelentené, hogy a cég kész kiadni a BBM-kliens Android és iOS-platformra fejlesztett változatát.

A lap szerint a stratégiai fontosságú lépés részletei még nem körvonalazódtak teljesen, elképzelhető ezzel együtt, hogy a BBM használatáért más platformokon valamilyen módon díjat (vagy egyszeri, vagy rendszeres) fog szedni a RIM. Egyelőre úgy tűnik, hogy az androidos, illetve az iOS-es kiadás nem is tud majd mindent, amit a BlackBerryken használható alkalmazás tud, így a funkció a csevegésre fog korlátozódni elsősorban, annak viszont semmi akadálya, hogy egy androidos készüléket használó user egy BlackBerry-tulajjal beszélgessen a kliensen keresztül.

A BGR forrásai szerint az androidos port szinte biztosan elkészül, vélhetően még az idén, tekintve, hogy a Google operációs rendszerére a nyílt(abb) platform miatt jóval könnyebb fejleszteni, illetve a funkciókat könnyebb integrálni, mint az iOS esetében.

Hogy pontosan mi lenne a célja a RIM-nek ezzel a lépéssel, az egyelőre nem teljesen tiszta, tény ugyanakkor, hogy a vállalatoknál egyre népszerűbb a két vezető okostelefon-platform, a kanadaiak így viszont legalább a szolgáltatások és a kommunikációs háttérrendszert tekintve megtarthatnának ügyfeleket, ha már a telefonokat másoktól veszik meg a cégek.

A BBM-nek egyébként több tízmillió felhasználója van világszerte, az alkalmazást a BlackBerry Internet Services, vagy az erre feljogosított Enterprise Server ügyfelek használhatják.

süti beállítások módosítása