A RIM tabletje április közepe óta kapható, és a vegyes sajtóvisszhang, meg az erős mezőny ellenére állítólag elég jól fogy. A PlayBookot többször érte az a vád, hogy a tablet félkészen került forgalomba, illetve kifogás volt az is, hogy a piacon lévő többi megoldáshoz képest túl kicsi a kijelzője, ami gátat szab a használhatóságának.

A BGR szerint ezt a RIM-nél is nagyon jól tudják (bár az eddigi nyilatkozataik ennek ellentmondani látszanak), éppen ezért a cég még idén, az ünnepi szezon előtt piacra fogja dobni a PlayBook nagyobb, 10 hüvelykes kijelzővel ellátott változatát. Hogy a hardvert tekintve más is változik-e, az egyelőre nem világos, a szoftverre addig is ráfér majd némi csiszolgatás - a szoftveres fejlesztés, valamint a nagyobb kijelző együtt már sokat lendíthet majd az eladásokon.

Továbbra is kérdés persze, hogy a RIM mennyire szánja professional grade terméknek a PlayBookot, de az iPadek vállalati és kormányzati szegmensben elért sikereit tekintve voltaképpen ez mindegy is, az éles határvonalak a jelek szerint nehezen tarthatók. A gyártónak a siker érdekében olyan termékkel kell tehát előállnia, amely az üzleti és a kommersz felhasználók számára egyaránt vonzó, ehhez pedig nincs mese, nagyobb PlayBook kell, mert a nagyobb az ugye mindig jobb, és jobban is mutat a Saturn flyerben.

Ami minket illet, azt kéne már lassan megtudni, Európa mikor kap PlayBookot, bár amíg a RIM a hírek szerint így is kénytelen nagyobb gyártási kapacitást rendelni, hogy kiszolgálja a tengerentúli igényeket, végülis minek is pöcsölne a széttagolt európai piaccal.

Via BGR.

Címkék: rim playbook tablet
süti beállítások módosítása