Ezen a héten durván a közösség szolgálatába állt a RIM, nem elég, hogy a Facebook app frissült a 2.0-s verzióra, de magyar idő szerint ma éjjel megérkezett a BlackBerry Messenger platform legújabb, 6.0-s kiadása is.

Bár elsőre semmi szembeötlő különbség nincs az 5.0-s és az új verzió közt, az új BBM az elmúlt évek fejlesztési vonalába jól illeszkedve viszi tovább előre a platformot. Emlékezetes, hogy az app pár évvel ezelőtt nem volt több egyszerű üzenetküldő, vagy chatalkalmazásnál, mára azonban ez gyökeresen megváltozott.

A 6.0-s változat már az élménymegosztásra helyezi a hangsúlyt, ennek érdekében a RIM a fejlesztők számára lehetővé tette, hogy alkalmazásaikat összekapcsolják a BlackBerry Messengerrel, és így például a felhasználók a játékokban elért eredményeket, vagy a tartózkodási helyüket automatikusan közzétehetik barátaiknak, ismerőseiknek. A BBM-mel kompatibilis alkalmazások kezdeti listáját itt találjátok.

Az itthon méltatlanul kevéssé népszerű BBM-et egyébként világszerte nagyjából 45 millióan használják rendszeresen, a platform tőlünk nyugatabbra olyannyira népszerű, hogy a szolgáltatók SMS-forgalmát egyes országokban komolyan visszaszorította. A program használatához BlackBerry előfizetés szükséges.

A BBM6 letölthető az App World webstore-ból, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével a mobiltelefonos App World kliens segítségével.

süti beállítások módosítása