A hét elejétől kezdve egyszerűbbé vált a BlackBerryk egyik hasznos szolgáltatásának, a BlackBerry Protectnek a használata. A RIM megújította a szolgáltatás adminisztrációs felületét, aminek mi magyarok különösképpen örülhetünk, a szolgáltatás ugyanis mostantól magyarul is kommunikál.

A BlackBerry Protect szolgáltatás idén márciusban jelent meg, és amint arról korábban beszámoltunk, elsősorban a telefonok távoli elérésére, valamint a mentett adatok visszaállítására szolgál abban az esetben, ha a felhasználó elhagyta a készüléket, vagy netalán ellopták tőle.

A szolgáltatással a most megújult webes adminisztrációs felületen keresztül távolról aktiválható hangos csengetés, behatárolható a telefon helyzete, vagy törölhető a tartalma, illetve tetszőleges üzenetet lehet kiíratni a kijelzőre. A rendszer nélkülözhetetlen komponense a BlackBerry Protect app, amit a telefonra kell telepíteni - a szolgáltatásba BlackBerry ID-vel lehet bejelentkezni.

A webes felület megújítása után van rá sansz, hogy a fentebb említett alkalmazás is megújul, úgyhogy figyeljétek az App Worldöt!

süti beállítások módosítása