Noha néhány nagy Amerikai szolgáltatónál gyakorlatilag hónapok óta elérhetők az újabb, OS7-es BlackBerryk továbbfejlesztett, 7.1-es rendszerszoftvere, a RIM csak tavaszra ígérte a nagy frissítési hullámot. Ez a hullám a napokban elérte Európát is, a T-Mobile-nál már el is érhető az összes új készülékhez az újabb szoftver.

Emlékeztetőül, a 7.1-es rendszerfrissítés révén megjelenik a menüben az akkumulátorkímélő üzemmód, a WLAN hotspot mód, az NFC-képes telefonoknál az NFC-s kapcsolat immár fájlmegosztásra is alkalmas, megoszthatók a készüléken található médiafájlok a hálózat többi számítógépével, valamint egyes modelleknél megjelenik az FM-rádió funkció.

A frissítések beszerezhetők a Desktop Software PC-s alkalmazáson keresztül, valamint telepíthető formában letölthetők az alábbi elérhetőségekről:

BlackBerry 9360 - 7.1.0.336

BlackBerry 9810 - 7.1.0.342

BlackBerry 9900 - 7.1.0.342

Az senkit ne zavarjon meg, hogy a linkek a német T-Mobile oldalára visznek, a magyar leányvállalat ugyanis gyakorlatilag ugyanazokat a készülékeket árulja itthon, amiket Németországban adnak el az üzletek.

Update: A jelek szerint a frissítések pillanatnyilag nem elérhetők a T-Mobile oldaláról. Nem tudjuk, mi történt, mindenesetre érdemes később próbálkozni, lehet csak ideiglenes hiba van.

süti beállítások módosítása