A BlackBerryk esetében a külföldi adatforgalom módjára, díjaira mindig is egy furcsa kettősség volt jellemző. Egyrészt tudjuk, hogy a BlackBerry készülékek a tömörítés miatt kevesebb adatforgalomból oldalak meg bizonyos dolgokat, legfőképpen a levelezést, másrészt általában az adatforgalom számlázási módja és egysége is kedvezőbb volt sokáig a BB-ügyfeleknek. Csakhogy mindez mit sem ért sokáig, mivel egy megabájtnyi adatért a legtöbb szolgáltató a lakossági ügyfelektől több ezer forintot kért, márpedig a Facebook, a Twitter vagy éppen a foursquare idején azért még BlackBerryn is könnyen összehozható ilyen mennyiség.

Szerencsére a T-Mobile-nál látták ezt, így most július elsejétől bevezette a szolgáltató a BlackBerry roamingkedvezményt, amivel az EU országaiban, illetve gyakorlatilag az összes T-Mobile hálózatban egységesen, bruttó 251 forintért kap az ügyfél egy megabájtot (korábban 1500 illetve 4500 forint volt egy MB, hálózattól függően).

Ezt az egyébként ingyenes opciót viszont aktiválni kell, vagy SMS-ben (+BLACKBEU kód elküldésével a 1430-as számra), vagy a szokásos BlackBerry helpdesk-számon (+3680630160). A konstrukcióról itt megtaláltok minden részletet.

Ha már a T-Mobile-nál járunk, jó hír, hogy hamarosan a magentásoknál is megjelenik kínálatban a BlackBErry 9320, a készülék már felkerült a hamarosan kapható telefonok oldalára. Árak egyelőre nincsenek, amint lesznek, szólunk.

süti beállítások módosítása