Kezedben egy vadonatúj BlackBerry Z10, netán egy Q10? Szuper, megfogtad az Isten lábát, kitűnő telefon mindkettő, értő kezekben rengeteget ki lehet hozni belőlük. A BB10 tippek-trükkök sorozatban a múlt héten azt mutattam meg, hogyan költözhetsz át a régi készülékedről az újra, de elképzelhető, hogy éppenséggel szűzen akarod betörni a bestiát (grrrr!), meg egyébként is, a készülékkköltöztető még a régi BlackBerrykről sem hozza át az e-maileket, Facebook- és Twitter-fiók beállításokat stb. Szerencsére ezek beállítása az új rendszerben pofonegyszerű, gyorsan megmutatom, hogyan csináld (az illusztrációkhoz egy Q10-est használtam, de ugyanezeket a beállításokat használja a Z10 is).

IMG_00000002.jpg

Új fiókot két helyről, vagy a BlackBerry Hub-ból (csak ha még egy szolgáltatás/fiók sincs beállítva), vagy a Beállítások menü Fiókok menüpontjában hozhatsz létre.

IMG_00000003.jpg

Mindkét módszerrel ebbe a menüpontba jutsz:

IMG_00000004.jpg

A Fiókok hozzáadása menüben hozzáadhatod a rendszerhez az e-mail fiókjaidat, a Facebook- és Twitter- és Linkedin-azonosítódat, valamint az Evernote fiókodat (utóbbi a Remember alkalmazáshoz rendeli magát hozzá). Egyes, utólag telepített programoknál (például Google Talk, vagy Yahoo Messenger) is itt adhatsz később hozzá bejelentkezési fiókot. Az e-maileket leszámítva a BlackBerry 10 jelenleg egy-egy fiókot képes kezelni minden más fióktípusból, legyen szó Facebookról, vagy Twitterről.

IMG_00000007.jpg

Az e-mail fiókok beállítása pofonegyszerű, elég csak az e-mail címedet és a jelszavadat megadni a telefonnak, a BlackBerry 10 ez alapján bejelentkezik a rendszerbe, ellenőrzi a hozzáférhető szolgáltatásokat (e-mail, naptár, névjegyzék, feljegyzések/feladatok stb) és felajánlja neked, hogy ezekből melyeket szeretnéd beállítani az új BlackBerrydre. Ugyanitt megadhatod, hogy a rendszer milyen néven hivatkozzon a fiókodra (például Gmail, Yahoo mail, Privát levelek, stb.)

IMG_00000008.jpg

Amint társítottál e-mail fiókot a rendszerhez, máris feltöltődik a Hub az elmúlt napok levelezésével. Ezt követően a Fiókok menüpontban az alsó, Fiókok hozzáadása nevű gombra bökve tudod hozzáadni a többi fiókot (Facebook, Twitter, Linkedin, vagy másik e-mail fiók) a Hub-hoz. Ennyi volt, élvezd a leghatékonyabb és legintuitívabb mobilos üzenetkezelő rendszert!

Ha maradt még benned kérdés, szokás szerint ne habozz feltenni itt, vagy az info@berryblog.hu -n, netán a BerryBlog Facebook-oldalán, vagy Twitter-csatornáján!

süti beállítások módosítása